09.02.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo i video: Goran Razić i Ivan Kašuba

 

ISPO: Predstavljena nova oprema ispod čekića

ISPO se još jednom predstavio kao vodeći sajam zimske sportske industrije. Ponovo je vrijedila ona "svi su gore". Brojni milijunski poslovi već su dogovoreni, oprema za 2012. je predstavljena. Stoga pogledajmo novitete…

Najveći sajam zimskih sportova i prateće industrije održan je od 06. do 09.02.2011. na već dobro poznatom mjestu - Münchenskom sajmu. Deseci tisuća ljudi, izlagači brojniji nego ikad te noviteti koji su prštali ovogodišnjim sajmom, i dalje su glavne odlike Winter ISPO-a.

-.-Goran Razić-.-
-.-Goran Razić-.-Da je snowboard sve popularniji najbolje svjedoči podatak da je po prvi puta snowboard industrija bila zastupljenija od skijaške. Tri paviljona snowboarda, "protiv" dva paviljona skijaških proizvođača. Tu su bila i tri "outdoor" paviljona te dva paviljona "sportstyle", jedan "performance", paviljon "ispovision" s ekskluzivnim proizvodima mahom tekstilne industrije. Osim toga, ISPO je ponovo ponudio dva paviljona proizvođača iz Kine, Indije, Pakistana i ostalih istočnih zemalja, koji su po starom dobrom običaju nudili sve - od igle do lokomotive.

Borderski brandovi prštali su novim dizajnima i novitetima kako u tekstilu, tako i u "hardgoodsu". Skijaški brandovi i dalje slijede trend sve zastupljenijih skija namijenjenih za "sve" uvjete. Tu valja spomenuti daljnji napredak "Rocker" tehnologije. Radu se i skijama s blago podignutim vrhom, kako bi skijašu bilo lakše skijanje u dubokom snijegu. Prema službenim podacima čak 50% skija iz allmountain klase, kod svih proizvođača, dolazi s navedenom Rocker tehnologijom.

Poseban interes privukla je Salomonova skija imena BBR, o kojoj smo već pisali. Rađena po uzoru na surf dasku. BBR skija je namijenjena kako za dubok snijeg, tako i za uređene staze, a prema prvim testovima, dojmovi su izrazito pozitivni. Skijanje.hr će je na testu imati već ovog proljeća.

Kod pancerica najveću pažnju privukli su Fischer i Salomon. Fischer je dobio European Ski Award za svoj koncept pancerica nazvan "Vacuum fit". Riječ je o posebnoj ljusci, koja se pod opterećenjem u odgovarajućem "stroju" prilagođava skijaševoj nozi. Prema proizvođaču moguće je prilagodbe raditi maksimalno pet puta. Salomon je pak uložio velik napor ne bi li čitavu liniju allmountain pancerica učinio još udobnijom, dajući joj karakteristike turnih pancerica. Rezultati prodaje će biti poznati uskoro.

Dizajnerske promijene su prisutne gotovo svugdje, a trendovi i dalje idu prema jednostavnijim linijama i izbjegavanju suvišnih detalja.

Što se tiče proizvođača skija i novosti vezanih uz tehnologije i modele, sve novosti bit će objavljene na Skijanje.hr-u u sljedećim mjesecima.

Tračak atmosfere možete pogledati u video prilogu u nastavku.


-.-Goran Razić-.-
-.-Goran Razić-.-
-.-Goran Razić-.-
-.-Goran Razić-.-
-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222849
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr