07.02.2015.      

Autor: Skijanje,hr
Foto: Goran Razić

 

Ivica i Natko - izjave uoči alpske kombinacije

Najavne izjave Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima uoči nedjeljne alpske kombinacije na SP-u u Vailu/Beaver Creeku (CO, USA).

Ivica Kostelić:

"Treninzi spusta nisu prošli onako kako sam to želio. Rezultat kombinacije prvenstveno ovisi o rezultatu u spust dijelu, odnosno, o tome da li ću nakon spusta uspjeti ući u 30. To je jako bitno radi dobrog broja u slalomskom dijelu. U slalomu se uvijek izmiješaju stvari, i u svakom slučaju - važno je držati zaostatak u granicama pa se onda u slalomu puno toga može promijeniti.

Nekolicina kombinatoraca na treninzima je spusta ovdje bila brza. Iskreno govoreći, naravno da ja onda, s ovim rezultatima iz treninga spusta (44. i 51.), ne mogu konkurirati za sami vrh. Međutim - utrka je nešto drugo, i tu treba još malo više stisnuti. Želja je, i nadalje, naravno medalja, jer medalje se broje."

Natko Zrnčić-Dim:

"Nadam se da u kombinaciji mogu očekivati medalju. To je moj cilj i, s obzirom na rezultate iz Kitzbühela i Wengena, gdje sam bio šesti i osmi, što izgleda da nije izgledno za medalju, no zapravo je bilo 20 i 30 stotinki udaljeno od postolja, mislim da mogu računati na dobar plasman.

Ozljedu ramena koja mi se dogodila ovdje ostavio sam iza sebe, kao što i svi ostali sportaši/skijaši takve stvari ostavljaju iza. Fokusiraš se na ono što si dobro napravio, a to je da sam ovdje osvojio i postolje. Mislim da na to treba gledati pozitivno. Prolazio sam tim dijelom, gdje sam pao prije dvije godine. I ništa - to je samo jedna grba, kao i svaka druga, tako da ne mislim na to kao na nekakvu prepreku.

Vjerujem da imam priliku ponoviti Val d'Isere (kombinacijska bronca sa Svjetskog prvenstva 2009.). Dobro se skijam. Neki dan na superveleslalomu se nisam, na žalost, dobro odskijao, ali takvi dani se događaju. Na treningu spusta mislim da sam ostavio dobar dojam, spust mi ipak bolje leži od superveleslaloma, i mislim da s dobrim spustom i slalomom mogu posložiti željenu kombinaciju za medalju."

Nedjeljna alpska kombinacija skijaša predviđena je u terminina od 18 i 22:15 sati po našem, srednjeeuropskom vremenu. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272447
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr