NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.02.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

SP Vail/B. Creek NTE: Austriji očekivano zlato

Ekipa Austrije zlatna na Nations Team Eventu Svjetskog prvenstva Vail/Beaver Creek. Hrvatska tijesno bez četvrtfinala.

Hrvatska ekipa stigla je sasvim blizu izbacivanja favorita Švicarske u osmini finala Nations Team Eventa. Nakon 2:2 u vožnjama, naša ekipa nije prošla dalje samo zahvaljujući većem zbroju najboljeg ženskog i muškog vremena.

Wendy Holdener isprva je uspjela pobijediti Leonu Popović. Leona je pogriješila, na žalost, već na izlasku s rampe, zaostatak poslije nije uspjela uhvatiti, a potom je još, kada je bilo jasno da gubi vožnju, posljednja vrata prošla s krive strane te je diskvalificirana. Na 2:0 za Švicarsku 34 stotinke bržim vremenom od Ivice Kostelića povisio je Gino Caviezel. Sofija Novoselić tada uz 5 stotinki prednosti pobjeđuje Michelle Gisin. A Filip Zubčić potom za 31 stotinku Justina Murisiera.

Švicarci su prošli zbrojem vremena Caviezela 22.65 i Holdener 23.47 za 46.12. Dok je zbrojeno vrijeme Sofije 24.14 i Filipa 22.55 iznosilo 46.69. Prednost Švicaraca bila je tu 57 stotinki.

"Bilo je zabavno. Mislim da jedan ovakav event ima svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu. Mi smo na žalost ispali, no bit će bolje u budućnosti, ja se nadam... Uvođenje ovog natjecanja na Zimske olimpijske igre po meni ima smisla samo ako se i tzv. male skijaške nacije mogu natjecati tj. ako bi mogle skupiti dovoljno skijaša da se natječu. U spurotnom to bi bila diskriminacija", izjavio je nakon nastupa Ivica.

"Jako je zabavno natjecati se na ovom natjecanju. Tijesno smo izgubili, no nema veze. Puno publike, interesantno za gledanje, to je najvažnije. Meni se ovo jako sviđa", nadodala je Sofija Novoselić.

"Ovakvi eventi su iznimno zabavni. Trebalo bi biti i više takvih utrka! Imao sam najbolje vrijeme, i dobro sam se odskijao... Svakako da mi i ovo daje dodatno samopouzdanje za veleslalom i slalom, i nadam se dobrim rezultatima", rekao je Filip Zubčić. Dok je najmlađa članica ekipe, Leona Popović, također potvrdila kako je team event zabavno natjecanje, a uz to, njoj je ovo bilo i - prvo. "Jako mi se sviđa što je sve opušteno, i što je dobra atmosfera", zaključila je Leona.

Osim dvoboja Švicarske i Hrvatske na isti je način u osmini finala riješen još samo dvoboj Njemačke i Kanade, gdje je Njemačka ispala za 5 stotinki. A Kanađani potom otišli - sve do srebra. U velikom finalu poraženi su tek od Austrije 3:1. A u borbi za broncu Švicarska je istim rezultatom izgubila od Švedske.

Michaela Kirchgasser, Marcel Hirscher, Eva-Maria Brem i Christoph Nösig ovoga su puta bili dobitna kombinacija za Austriju. Erin Mielzynski, Phil Brown, Candace Crawford te Trevor Philp srebrna je postava Kanade. A Anna Swenn-Larsson, Andre Myhrer, Maria Pietilae-Holmner i Mattias Hargin brončana postava Švedske.

Na Svjetskom prvenstvu Vail/Beaver Creek danas je slobodan dan. A od četvrtka do nedjelje slijede još natjecanja u tehničkim disciplinama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260350
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr