20.03.2016.      

 

Lara Gut i Marcel Hirscher ukupni pobjednici Svjetskog kupa

Završena je ovogodišnja sezona Svj. kupa. Poznati su vlasnici malih i velikih Kristalnih globusa. Marcel Hirscher po peti je puta podigao veliki Globus u zrak, dok je kod skijašica već ranije poznata ukupna pobjednica Lara Gut

Nakon ozlijede i propuštanja same završnice Svjetskog kupa za Lindsey Vonn, istoga je trena bilo jasno kome ide veliki Globus. Lara Gut u Lenzerheideu je osigurala veliki Globus, a u St. Moritzu morala je samo tehnički odraditi završnicu i podići veliki Globus u zrak. Kod skijaša Marcel Hirscher je po peti puta ukupni pobjednik.

Spust

Ženski spust razriješen je još prošloga mjeseca pa je dramatika izostala. No svejedno je utrka ponudila zanimljivost, tim više uzme li se u obzir prva pobjeda Austrijanke Mirjam Puchner, koja je na najbolji mogući način iskoristila povoljne vremenske prilike prvoga dana natjecanja u St. Moritzu. Iza nje plasirale su se još Švicarka Fabienne Suter i Talijanka Elena Curtoni. Mali Kristalni globus pripao je još u veljači Lindsey Vonn, koja ih je do danas sakupila već okruglih 20.

Nakon odrađenog samo jednog treninga spusta pobjeda je pripala Beatu Feuzu, a drugo mjesto Stevenu Nymanu. Treći je pak završio Erik Guay. Mali Kristalni globus pripao je Peteru Fillu, koji je u tijesnoj borbi tek u završnim trenucima osigurao nagradu za najboljeg spustaša ove sezone. 33-godišnji Talijan dočepao se Globusa ispred ozlijeđenog Aksela Lunda Svindala.

Superveleslalom

Utrka superveleslaloma označila je početak odličnog vremena u St. Moritzu. Plavo nebo bez i jednog oblaka, odlična kvaliteta snijega i skijaši(ce) željne posljednjeg okršaja ove sezone. U ženskoj utrci pobjeda je pripala Tini Weirather koja je najviše riskirala na vrlo zahtjevnoj stazi, na kojoj put do cilja nije pronašla čak polovina od prvih deset skijašica na startu. Drugo mjesto pripalo je Lari Gut, a treće Corneliji Huetter. Drugim mjestom na utrci domaća skijašica Lara Gut osigurala je drugi superveleslalomski Kristalni globus u karijeri.

U muškom superveleslalomu pobjeda na utrci pripala je domaćem skijašu Beatu Feutzu ispred dvojice Norvežana, Aleksandera Aamodta Kildea i Kjetila Jansruda. Drugo mjesto u utrci bilo je dovoljno za prvi mali Kristalni globus za mladog Kildea.

Veleslalom

Kod skijašica najbrža u utrci je bila Njemica Viktoria Rebensburg kojoj je ovo 13. pobjeda u karijeri, ispred Taine Barioz i Lare Gut. Mali veleslalomski Kristalni globus po prvi puta je osvojila Austrijanka Eva-Maria Brem.

Muški veleslalom pobijedio je Francuz Thomas Fanara, koji je za samo 2 stotinke bio brži od sunarodnjaka Alexisa Pinturaulta. Na trećem mjestu utrke završio je Mathieu Faivre. Mali Kristalni globus pripao je Marcelu Hirscheru, koji ga je osigurao na prošlom nastupu u Kranjskoj Gori.

Slalom

U ženskom slalomu ponovo dominacija fenomenalne Mikaele Shiffrin, koja je pobjedu odnijela s preko 2 sekunde prednosti ispred Slovakinje Veronike Velež Zuzulove i Fride Hansdotter, pokazavši time da je trenutno tehnički najbolja slalomašica današnjice, no zbog pet propuštenih utrka ove sezone ukupno je završila sezonu na 4. mjestu slalomskog poretka. Mali Kristalni globus pripao je Fridi Hansdotter.

Pobjeda na utrci za kraj sezone za Andre Myhrera ispred Marcela Hirshcera te Sebastiana Foss-Solevaaga. Mali Kristalni globus u slalomu osvojio je Kristoffersen, drugi je Hirscher te treći Felix Nuereuhter.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 272695
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr