31.01.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: arhiva Skijanje.hr 

 

Održana polovina utrka u Mariboru i Garmischu

Od bogatog programa u Garmisch Partenkirchenu organizatorima je vrijeme dozvolilo jedino održavanje spusta. U Mariboru održan veleslalom, dok je slalom prekinut nakon startnog broja 25

U utrci spusta, koja je u Garmisch Partenkirschenu održana uz jedan trening manje od predviđenog, na iznenađenje mnogih pobijedio je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Norvežaninu je ovo prva pobjeda, a ovaj odličan rezultat samo je još više pojačao ovosezonski sjaj norveškog skijanja. Nakon već potvrđene kvalitete Kjetila Jansruda, ovosezonske eksplozije mladog Henrika Kristoffersena te donedavnog vodstva Aksela Lunda Svindala u ukupnom poretku, danas se Kilde nametnuo na vrh postolja startavši sa startnim brojem 30.

No ono što je još više razveselilo sve koji su pratili utrku, a pogotovo naše zapadne susjede, je drugo mjesto Slovenca Boštjana Klinea, koji je sa zaostatkom od svega 22 stotinke osvojio svoj prvi podij u Svjetskom kupu, a malo je falilo i da ugrabi i prvu pobjedu. Na utrci je od hrvatskih predstavnika nastupio jedino Natko Zrnčić Dim koji je u konačnici zauzeo 46. mjesto s +2.46 zaostatka za pobjednikom.

I dok su skijaši nastupali u njemačkom Garmischu, skijašice su odmjeravale snage na veleslalomu Zlatne lisice na slovenskom Mariborskom Pohorju. Toplo, pravo proljetno vrijeme vladalo je ovoga vikenda u Mariboru, zadajući organizatorima brojne glavobolje. Pobjedu u veleslalomu u takvim je uvjetima odnijela Njemica Viktoria Rebensburg (naslovna slika), koja je uz puno muke ipak savladala vrlo zahtjevno stanje staze u Mariboru. To pak nije pošlo za rukom brojnim skijašicama, poput trenutno vodećih skijašica u Svjetskom kupu - Lindsey Vonn i Lare Gut koje su obje završile svoj nastup prije kraja druge vožnje.

Slovenski vikend, nakon odličnog drugog mjesta Klinea u Garmischu, upotpunila je također drugoplasirana slovenska veleslalomašica, domaća skijašica Ana Drev, koja je doskijala do druge pozicije uz 32 stotinke zaostatka za pobjednicom. Treće mjesto pripalo je Tini Weirather iz Lihtenštajna, koja je zaostala 34 stotinke za Rebensburg. 

Nedjelja je svuda nudila nerješive probleme s vremenom, tako da je mariborski slalom prekinut nakon startnog broja 25, dok veleslalom u Garmischu nije niti startao. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254585
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr