21.04.2015.      

Autor: Skijanje.hr

 

Održana premijera filma o Kostelićima

Sinoć je u zagrebačkom Branimir centru održana premijera filma Gnothi Seauton (Upoznaj samog sebe) autora Brune Kovačevića.

Na svečanoj premijeri dokumentarnog filma u zagrebačkom Cinestaru tražilo se mjesto više. Nazočili su brojni uzvanici kako iz svijeta sporta, tako i iz onog poslovnog, showbiz, ali i svijeta medija, koji su Kovačevićevu retrospektivu iskoristili za još jedan podsjetnik o trnovitom putu uspjeha.

Film je s dvosatnog trajanja u finalnoj verziji ipak skraćen na prihvatljivije 93 minute. Vrlo pedantno i detaljno prati sportski razvoj Janice i Ivice, ali nemalu pažnju pridaje i mentalnom aspektu, odnosno sreći, nesreći, unutarnjim dvojbama, strahovima te cijelom pozadinom priče koja konstantno isprepliće bolne trenutke tijekom i nakon oporavka od 27 operacija, koliko su ih zajedno nanizali Janica i Ivica, te rekordnih pobjeda koje će ostati zapisane u svjetskim analima.

U filmu su korišteni materijali iz prvog Kovačevićevog filma, Dnevnik pobjednika, s tim da u kronološkom pogledu film obrađuje značajnija događanja sve do Olimpijade u Sočiju, uključujući i sve Ivičine medalje i globuse osvojene nakon sredine 2000-ih.

Film će krenuti na turneju po filmskim festivalima, a u planu je uključivanje filma i u borbu za prestižnu nagradu Oskar u 2016. godini.    

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 304065
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr