04.12.2015.      

Autor: Ivan Kašuba

Izvor: www.wko.at

 

Sigurniji snijeg - više zabave

"Ostavi svinju kod kuće", samo je dio provokativnog i šaljivog sadržaja nove sigurnosne kampanje za zimski sport na temu odgovornosti skijaša na stazi.

Unazad deset godina austrijska organizacija "Safer snow more fun" pokušava utjecati na prevenciju nesreća u zimskim sportovima, koji se danas većinom događaju, kako statistički podaci pokazuju, zbog prevelike samouvjerenosti skijaša, te ukazuju za potrebom veće samoodgovornosti na stazi.

-.--.-
Uspori - Ne divljaj

Kao jedan od rezultata kojeg ova organizacija rado predočava svim skepticima ovakvih kampanja, je i ona prije nekoliko godina: "Kaciga gore! Odmah bolje!", te je postala kao temelj današnjeg skijanja, što se vidi i u tome da skoro 100% djece nose kacigu pri bavljenju skijanjem ili snowboardom.

-.--.-
Više tolerancija, manje ega - Mi smo zimski sport

U novoj kampanji uz suradnju skijaškog saveza Austrije i ostalih partnera, cilj je ponovno usmjeren na sigurnost, no ovaj put na nešto drugačiji način. Za to je osmišljeno pet smiješnih, no istovremeno provokativnih izreka, koje će se s početkom zimske sezone moći vidjeti po skijalištima diljem Alpa, turističkim uredima, te svim mjestima gdje će pozitivan utjecaj na skijaša biti moguć.

-.--.-
Puno se nesreća događa zbog premorenosti - Napravi pauzu

Za provesti jedan uspješan dan na snijegu, bez nesreća, potrebno je posjedovati ispravnu opremu, realnu procjenu svojih mogućnosti, poštivati pravila na stazi i imati veliku dozu odgovornosti.

-.--.-
Vezovi dobri. Kosti dobre. - Provjeri svoju opremu

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 256329
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr