31.08.2006.      

Autor: Goran RazićIzvor: Fis-ski.com, Afriski.co.za i Smucka.com Photo: Afriski.co.za  

Skijanje u srcu Afrike

Kraljevina Lesotho, u potpunosti smještena u Južnoafričkoj republici, dobila je prvo skijalište – "Afri-Ski Leisure Kingdom".

Svečanim prisustvom ministra turizma, 12.08.2006., otvoreno je skijalište u ovoj maloj kraljevini. Na visini od 3322 m nalazi se jedna staza duljine 1km, a koja je pomognuta jednom vučnicom. Uskoro je u planu gradnja i druge staze, duljine 1,5 km, a na kojoj će voziti dvosjedežnica.

Budući da je nedavno palo tek nekoliko desetaka centimetara prirodnog snijega, to je bio znak za pokretanje topova za umjetni snijeg, koji su do sada napravili solidnu snježnu podlogu. Kako je skijalište udaljeno svega dva sata vožnje od Maserua, glavnog grada Lesotha, te četiri i pol sata vožnje od Johannesburga, glavnog grada Južnoafričke republike, očekuje se i solidna posjeta.

Napomenimo samo da je geografska pozicija skijališta vrlo blizu ekvatoru. Smješteno na svega 30° geografske širine, ekvivalent toj poziciji na sjevernoj zemljinoj polutki bila bi pozicija negdje u sjevernom dijelu Egipta, u okolici glavnog grada Kaira.

Više informacija na www.afriski.co.za

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277634
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr