08.06.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Sljemenska muška utrka najgledanija u 2011.

Muški slalom sa Sljemena utrka s uživo najvećom TV gledanošću čitavog FIS Svjetskog kupa 2010/11.

Na upravo završenoj FIS kalendarskoj konferenciji u Portorožu i sastanku Vijeća FIS-a u Ljubljani na kojima se analizirala prošla sezona te su se donosile novosti za novu sezonu 2011/2012., FIS je prezentirao TV gledanost prošlogodišnjih utrka prema kojima je muška sljemenska slalomska utrka najgledanija od svih utrka Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska sljemenska slalomska utrka druga najgledanija utrka iza austrijskog Semmeringa.

Usvojeni su i kalendari FIS Svjetskog kupa za slijedeće četiri sezone, gdje je Sljeme potvrđeno kao tradicionalni domaćin najboljim svjetskim skijašima i skijašicama svake sezone u već klasičnom terminu između 3. i 6. siječnja.

U sezoni 2011/2012., kako smo već i pisali, ženska utrka na Sljemenu održat će se 03.01.2012. a muška 05.01.2012. te će ponovno obje utrke biti noćne.

Uz brojne tehničke novosti FIS-ova radna grupa za prevenciju ozljeda u alpskom skijanju donijela je novosti oko kvalitetnijih štitnika za leđa te sigurnijih skijaških kaciga za spust i super G.

Pri kraju je i studija sveučilišta u Salzburgu na osnovu koje će se ovog ljeta donijeti nova pravila za skije i skijaške cipele, koja će vrijediti od sezone 2012/2013. i koja će kao krajnji rezultat imati veću sigurnost skijaša i smanjenja ozljeda.

Nakon uspješno održane FIS kalendarske konferencije u Dubrovniku 2009.g., Vijeće FIS-a odlučilo je ponovno dodijeliti organizaciju FIS kalendarske konferencije 2013 g. Hrvatskom skijaškom savezu i Dubrovniku, saznaje se iz Hrvatskog skijaškog saveza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 917831
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr