05.01.2015.      

Autor i foto: Željko Ivnik

 

Hirscher - aktualni Kralj u lov na još jednu krunu

Bez ikakvih dvojbi, sutra nas iščekuje nova kraljevska bitka. Sve je spremno, odbrojavamo posljednje sate do nove skijaške rapsodije na Sljemenu.

Marcel Hirscher

"Zagreb je posebno mjesto ne samo zbog nagradnog fonda već zbog ljudi koji poznaju skijanje i znaju se pritom odlično zabavljati. Ono što ovu utrku razlikuje od ostalih jest da je u velikoj mjeri za njeno održavanje zaslužan, moja velika sportska inspiracija - Ivica Kostelić. On je unio toliko toga pozitivnog u ovaj sport i nevjerojatno je kako se unatoč ozljedama, još uvijek bori, teži za borbom i želi biti na postolju.

Sjećam se svog prvog nastupa ovdje, bilo je to 2008. godine kada se nisam plasirao u drugu vožnju. Neke su stvari u međuvremenu kao što znate promijenile, postao sam "kralj" (smijeh), međutim ono što je ostalo isto jest nevjerojatna navijačka atmosfera uz stazu. Sutra imam odličan startni broj 1 što je uvijek prednost jer skijaš svojom putanjom, a ne po tuđim brazdama u snijegu."

Henrik Kristoffersen

Željko IvnikZagreb Vip SQT-.--.-Kristoffersen

"Zakasnio sam na izvlačenje brojeva, ali ne mislim da je to neki negativni znak za sutrašnju utrku. Nismo danas imali priliku biti na stazi, ali dobili smo informacije od cura. Kolegica Nina Loeseth koja je jučer završila utrku kao treća, rekla mi je da je poprilično tvrdo i ledeno, baš kako ja i volim."

Jens Byggmark

Željko Ivnik-.--.-Jens

"Šveđani su i ove sezone jaki u slalomu. U Zagrebu smo tradicionalno dobri, u redu ponekad samo u jednoj vožnji (smijeh).  Mislim da sutra možemo ostvariti jako dobar rezultat. Publika je ovdje uvijek super što nam je posebno drago."

Aleksander Horošilov

Željko IvnikZagreb Vip SQT-.--.-Khoroshilov

"Uvijek želim biti jako brz, ali za to morate imati dobar startni broj. Prošle sam sezone napredovao u slalomu do startnih pozicija oko 20. mjesta. Odličan je osjećaj biti članom skupine 15 najboljih skijaša na svijetu. Sutra imam startnu poziciju da napadnem plasman među prvih pet skijaša. Kako imam puno prijatelja u Hrvatskoj ovom bih prilikom zaželio puno uspjeha u sutrašnjem nastupu, Ivici, Natku, Filipu i vašim ostalim dečkima."

Elias Kolega

Željko IvnikZagreb Vip SQT-.--.-Kolega

"Malo sam uzbuđen, ali dati ću sve od sebe  baš kao na ostalim utrkama. Navijači su dakako dodatna motivacija, trema je pozitivna. Drago mi je što mogu odmjeriti snagu s najboljima na svijetu i nadam se da ću odvesti svoju najbolju vožnju. Ona bi trebala biti fenomenalna da uđem među najboljih 30. Iznimna mi je čast što ću sutra skijati uz bok s jednim od najboljih skijaša svih vremena – Ivicom Kostelićem."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 294965
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr