13.01.2013.      

Autor i foto: Goran Razić

 

St. Anton, SG (ž): Tina Maze ušla u povijest!

Tina Maze šesta je skijašica u povijesti koja je ostvarila pobjede u svih pet skijaških disciplina.

Ovogodišnji St. Anton neke će skijašice pamtiti cijeli život. Nakon jučerašnjeg spustaškog prvijenca Amerikanke McKennis danas je slavila Tina Maze. I ovom pobjedom još jednom dokazala kako je riječ o jednoj od najboljih 'allrounderica', najsvestranijih skijašica svih vremena!

Slovenka Maze novi komadić skijaške povijesti današnjom pobjedom pridodala je svrstavši se uz bok skijaškim velikankama poput Petre Kronberger, Pernile Wiberg, Anje Paerson, Lindsey Vonn i Janice Kostelić. Jedinim skijašicama s pobjedama u Svjetskom kupu u svim disciplinama alpskog skijanja.

Maze je šestom ovosezonskom pobjedom ujedno i opet potvrdila formu karijere te je nakon četiri ovosezonske veleslalomske pobjede, ali i jedne kombinacijske, ubilježila i prvu pobjedu u super G-ju u karijeri. Pobjedu za povijest.  

Besprijekornom vožnjom, odličnim timingom te "kompjuterski navođenom" putanjom Slovenka se plasirala sa samo četiri stotinke ispred Austrijanke Anne Fenninger, koja je također bila u lovu na svoju prvu superveleslalomsku pobjedu. 

Treće mjesto ugrabila je Švicarka Fabienne Suter sa 99 stotinki zaostatka, dok je Lindsey Vonn za pobjednicom zaostala okruglo jednu sekundu što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. 

Novom pobjedom Tina Maze je dodatno učvrstila svoju prednost u ukupnom poretku s osvojenih 1.289 bodova, dok je u poretku superveleslaloma popravila plasman gdje je trenutno druga, odmah iza Lindsey Vonn sa samo 20 bodova zaostatka. 

Spomenimo kako su još solidne vožnje imale Njemica Maria Höfl-Riesch te Julia Mancuso s plasmanom na peto, odnosno šesto mjesto. 

Sljedeća postaja Svjetskog kupa je već u utorak u Flachauu, gdje se vozi noćni slalom. Bit će to još jedna prilika za Maze da dobrim plasmanom još malo udalji konkurenciju od sebe kako bi što mirnije dočekala skorašnje Svjetsko prvenstvo u Schladmingu. Sljedeća utrka Super G-ja vozi se za tjedan dana u talijanskoj Cortini d'Ampezzo. 

Konačni poredak najboljih 10 skijašica:

1. MAZE Tina (SLO) 1:16.55
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.04
3. SUTER Fabienne (SUI) +0.99
4. VONN Lindsey (USA) +1.00
5. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +1.09
6. MANCUSO Julia (USA) +1.20
7. GUT Lara (SUI) +1.26
8. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.30
9. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) +1.49
10. FISCHBACHER Andrea (AUT) +1.52 

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222354
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr