NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.01.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Adelboden, FIS

 

Adelboden VSL (m) i St. Anton S (ž) - najava utrka

Ted Ligety će u Adelbodenu pokušati nastaviti dominaciju u veleslalomu, dok ćemo u St. Antonu ponovno na startu vidjeti Lindsey Vonn.

Prva postaja za skijaše nakon Zagreba je svake godine Adelboden, a iznimke nema niti u 2013. Švicarsko će skijalište tijekom vikenda biti poprište okršaja u tehničkim disciplinama, a prvi je na rasporedu subotnji veleslalom.

Kao uvjerljivi dominator u disciplini u Adelboden dolazi Ted Ligety koji će na stazi Chuenisbärgli tražiti četvrtu ovosezonsku pobjedu. S njom bi se othrvao Marcelu Hirscheru koji mu je za petama u veleslalomskom poretku, ali i zadržao priključak s Austrijancem i Aksel Lundom Svindalom koji su vodeći u ukupnom poretku. Ipak, treba reći da je Chuenisbärgli jedna od rijetkih veleslalomskih staza na kojima Ligety još nije slavio što bi moglo značiti da mu tamošnja zahtjevna konfiguracija baš i ne odgovara.

Da li joj je dorastao ove godine, doznat ćemo od 10:30 kada počinje prva vožnja koju postavlja M. Pfeifer (SWE). Druga je na rasporedu od 13:30, a obje su na prijenosu na Hrvatskoj televiziji. Utrka kreće s 1.730 m n/m, a završava opasnom strminom i ciljem na 1.310 m n/m. Na startu će biti i hrvatski reprezentativac Ivica Kostelić sa startnim brojem 16, te Dalibor Šamšal sa startnim brojem 64. Sa startnim brojem 61 premijeru u Svjetskom kupu će imati Elia Zurbriggen. Slavno je prezime naslijedio od oca, Pirmina Zurbriggena, koji će iz gledalište bodriti sina na stazi na kojoj je sam slavio čak tri puta.

Cjelovita startna lista veleslaloma u Adelbodenu (pdf)

Skijašice se spustom u St. Antonu vraćaju brzim disciplinama. Nakon što se preko božićno-novogodišnjih praznika povukla u osamu, u Svjetski se kup vraća Lindsey Vonn. Amerikanka se htjela odmoriti i "posložiti" za nastavak natjecanja kojim trenutačno vlada Tina Maze. Bit će zanimljivo vidjeti u kojoj joj je to mjeri uspjelo i hoće li moći povratiti pobjednički osjećaj s početka sezone.

Na putu joj osim Slovenke stoje i nepovoljne vremenske prilike. St. Anton su zadesile obilne snježne padaline proteklih dana zbog čega je odvožen samo jedan od planirana tri treninga spusta. Prognoza za subotu najavljuje smirivanje vremena, a organizatori naporno rade na čišćenju staze Karl Schranz od novonapadalog snijega.

Start će biti postavljen na 2.065 m n/m, a skijašice do cilja na 1.350 m n/m moraju odskijati put od 2.201 m. Početak je zakazan za 11:45.

Cjelovita startna lista spusta u St. Antonu (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 257229
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr