04.03.2011.      

Autor: Vida Senci 

Tarvisio, SK (ž): Maze prva, Vonn kristalna

Tina Maze još jednom je pokazala da je iz dana u dan sve bolja i sve svestranija skijašica.

Nakon drugog mjesta u Areu, Slovenka je danas u talijanskom Tarvisiu došla do pobjede u superkombinaciji. Drugo mjesto 'uhvatila' je Lindsey Vonn, dok je Maria Riesch bila treća. Sve u svemu, zanimljiv, ali i ne baš očekivani rasplet. Bolje rečeno, ne rasplet kojem se nadala Njemica. No, o tome nešto kasnije. Za početak Tina Maze.

Što reći nego da je Slovenka spojila dvije odlične vožnje. Maze je u spustu startala s brojem 22. I u cilj ušla sa 79 stotinki zaostatka za vodećom Lindsey Vonn. I iako taj zaostatak možda i nije djelovao obećavajuće, Slovenka je odvozila fenomenalnu slalomsku vožnju. Naime, sa starta je krenula sa 51 stotinkom sekunde prednosti ispred tada vodeće Elisabeth Goergl, da bi u cilj ušla s ogromnom sekundom i 74 stotinke prednosti. Vrijeme koje je postavila (2:13.54) očito je bilo predobro za skijašice koje su slijedile. Treća iz spusta, Anja Paerson, u cilj je stigla s 85 stotinki zaostatka, i na koncu uzela četvrto mjesto.

Nakon Paerson, na startu je bila Maria Riesch. Njemica, koja prije ove utrke imala 145 superkombinacijskih bodova, odnosno pet više od Lindsey Vonn, bila je glavna favoritkinja za mali Kristalni globus. Imala je drugo mjesto iz spusta, a slalom je njezina disciplina. Ipak, očito je pritisak bio prevelik, jer je Riesch u slalomu napravila nekoliko većih pogrešaka, koje su, prednost od 37 stotinki pred Tinom Maze, do cilja pretvorile u zaostatak od 55.

-.--.-lindsey vonn

S druge strane, Vonn, koja ove sezone od sedam slaloma uspjela proći samo dva, i to u studenom prošle godine u Aspenu, gdje je bila osma, i u Leviju, gdje je bila šesta, danas je odradila sasvim solidnu vožnju. Istina, izgubila je dosta, od minus 79 stotinki na kraju je u cilj ušla sa plus 18. No, i to joj je bilo dovoljno. Dovoljno da dođe do novih 80 bodova i malog Kristalnog globusa u superkombnaciji, a Riesch čak nije uzela niti drugo, nego tek treće mjesto u poretku ove discipline. Naime, današnjih 100 bodova je Tinu Maze gurnulo na drugo mjesto poretka.

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

 1. MAZE Tina  (SLO) 2:13.54
 2. VONN Lindsey (USA) 2:13.72
 3. RIESCH Maria (GER) 2:14.09
 4. PAERSON Anja (SWE) 2:14.39
 5. GOERGL Elisabeth (AUT) 2:15.28
 6. MANCUSO Julia (USA) 2:15.41
 7. BORSOTTI Camilla (ITA) 2:16.31
 7. SCHNARF Johanna (ITA) 2:16.31
 9. SMITH Leanne (USA) 2:16.42
 10. FISCHBACHER Andrea  (AUT) 2:16.53

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200366
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr