16.03.2011.      

Autor: Vida Senci 

Lenzerheide, S (ž): Mancuso utrka, Vonn vodstvo

Situacija u vrhu poretka zakomplicirala se nakon prve utrke skijašica na finalu Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu.

Iako nije odradila svoju najbolju utrku, Lindsey Vonn još uvijek je vozila dovoljno dobro da preuzme vodeću poziciju u ukupnom poretku Svjetskog kupa. A posao joj je svakako olakšala i Maria Riesch, koja je danas još jednom 'kiksala'. No, prije Vonn i Riesch, nekoliko riječi o pobjednici današnjeg spusta, Juliji Mancuso.

Amerikanki koja je na drugom treningu bila druga, očito odgovara staza "Silvano Beltrametti", jer je danas otišla i korak dalje. Vozila je odlično, bez ijedne pogreške, što se vidjelo već na prvom prolazu. Naime, Mancuso je već tu imala 29 stotinki prednosti ispred tada vodeće Lare Gut. Do slijedećeg prolaza je prednost povećala za još deset stotinki, a do cilja je otišla još 40 stotinki 'gore' i na koncu slavila s vremenom 1:27.50, odnosno 81 stotinkom prednosti ispred Gut.
 
"Gledala sam Laru Gut i vidjela sam da je ona odradila odličan posao, tako da sam znala da moram ići na sve ili ništa, budući da je ovo bio posljednji spust sezone" , zadovoljno je komentirala svoj nastup Julia Mancuso.

Uz mladu Švicarku koja je, nakon osvajanja spustaškog Globusa Didiera Cuchea samo dva sata ranije, svojim nastupom dala još jedan razlog za slavlje domaćoj publici, danas je odličan posao odradila i još jedna mlada skijašica. Norvežanka, Lotte Smiseth Sejersted, koja je startala s brojem pet držala je vodeću poziciju do nastupa Lare Gut te je na kraju zauzela peto mjesto.

Treća je danas bila Elisabeth Goergl, koja je tako osvojila četvrto mjesto u spustaškom poretku, dok je četvrto mjesto, a samim time i vodeću poziciju u ukupnom poretku Svj. kupa, zauzela Lindsey Vonn.

S obzirom na slab nastup Marije Riesch, Vonn je i prije starta znala da joj je potrebna samo solidna vožnja. I upravo je tako svoj nastup i odradila. Uz nekoliko manjih pogrešaka, Vonn je u cilj stigla treća sa 57 stotinki zaostatka za Gut, a na četvrto mjesto gurnula ju je Mancuso. A to četvrto mjesto donijelo joj je 50 bodova, s kojim je sada prestigla Riesch za 27 bodova. Istina, još ništa tu nije riješeno, jer pred djevojkama su još tri utrke. Ali, sve se čini da će tu pobijediti 'glava', a po tom pitanju je Amerikanka trenutno definitivno u prednosti.

Naime, nakon loših nastupa u Špyndleruvom Mlynu, gdje je u veleslalomu bila 29. dok slalom nije završila, Riesch je danas pak ostala bez ijednog boda, budući da je utrku završila na 17. mjestu. Inače, Nijemica nije krenula loše. Na prvom prolazu je, baš kao i Vonn, imala 22 stotinke zaostatka, drugi prolaz joj je bio bolji od Amerikankinog za 16 stotinki, ali je nakon toga jednostavno usporila i do trećeg prolaza povećala zaostatak na 2.52, a zatim u cilj ušla sa 2.38 sek. zaostatka.

Najbrža na oba treninga, Tina Maze, utrku je završila na sedmom mjestu. Inače, od 22 djevojke na startu današnjeg spusta, dvije su utrku završile u zaštitnoj ogradi. Srećom i Fischbacher i Merighetti prošle su samo s nekoliko ogrebotina.

Završni poredak prvih 10 skijašica:

 1. MANCUSO Julia (USA) 1:27.50
 2. GUT Lara (SUI) 1:28.31
 3. GOERGL Elisabeth (AUT) 1:28.65

 4. VONN Lindsey  (USA)  1:28.88
 5. SEJERSTED Lotte Smiseth (NOR) 1:29.09
 6. FENNINGER Anna  (AUT) 1:29.20 
 7. MAZE Tina  (SLO) 1:29.53
 8. PAERSON Anja (SWE) 1:29.64
 9. COOK Stacey (USA)  1:29.75
 10. SUTER Fabienne (SUI) 1:29.90 

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)>>

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247151
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr