09.01.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Velika opasnost od lavina u Alpama!

Protekli dani napokon su većem dijelu Alpa donijeli obilje snijega. Odlično za sve zaljubljenike u snijeg. No svježe snježne oluje sa sobom klasično donose i onu manje ljepšu stranu - povećanu opasnost od lavina.

Na većini europskih skijaških odredišta trenutna opasnost od lavina procjenjuje se rizičnom razinom 4. Od maksimalno mogućih najopasnijih 5!

Sve skijaše i snowboardere trenutno se tako upozorava da aktualno stanje shvate vrlo ozbiljnim. Jer osim obilnog snijega, najnovija snježna fronta u dobrom dijelu Alpa praćena je i snažnim zapusima vjetra. I na mnogim mjestima manje i veće lavine jednostavno će ovih dana biti realnost.

"Na najvišem smo mogućem stupnju pripravnosti. Vojni helikopteri i naši timovi službe spašavanja na 24-satnom su dežurstvu. Rizik od lavina u Tirolu trenutno je na razini 4. A u idućih 24 sata očekujemo da se razina rizika podigne sasvim vjerojatno i na maksimalnih 5!", upozorava i Erich Schwarzler, austrijski ekspert za pitanja sigurnosti na snježnim stazama.

Sve hrvatske rekreativne skijašice i skijaše, koji upravo ovaj tjedan masovno provode na europskim skijaškim destinacijama, pozivamo da se maksimalno pridržavaju uputa lokalnih vlasti. I da prate upozorenja o eventualno zatvorenim stazama i ne pokušavaju svojim nepromišljenim radnjama ugroziti kako svoje živote, tako i živote svojih najbližih.

Više o samim lavinama, opremi koja vam može spasiti život nađete li se u neugodnoj situaciji te općenito o zaštiti i spašavanju u lavinskim situacijama pronađite i u našem Skijanje.hr informatoru.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281905
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr