MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

20.06.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

ZOI Soči: Olimpijska baklja na putovanju od četiri mjeseca

Ovoga mjeseca objavljeni su detalji vezani uz planirano najduže putovanje olimpijske baklje kroz jednu zemlju domaćina Zimskih olimpijskih igara ikada, naravno, sve povodom održavanja ZOI u Sočiju 2014.

U znaku "predolimpijske groznice" Rusija će i službeno tako živjeti od 7. listopada. Toga dana iz Moskve će na put od 65.000 kilometara krenuti olimpijska baklja. S ciljem da 7. veljače u konačnici i stigne na svoje završno odredište u Sočiju.

Kao i uvijek - planovi i brojke vezani uz put ovog simbola olimpijskog pokreta, a osobito jer je ovdje u pitanju ogromna Rusija, svakako su fascinantne. Sukladno planovima organizatora ZOI u Sočiju, unutar svega sat vožnje udaljenosti od baklje, tijekom njenog puta, sveukupno bi se trebalo naći čak 90 % stanovništva Rusije! Što opet u prijevodu znači da će se baklja na svojem putu naći "u dosegu" brojke od čak 130 milijuna stanovnika Rusije.

Na njenom putu baklju bi sveukupno trebalo ponijeti čak 14.000 osoba. I to kroz čak 2.900 manjih i većih gradova te ukupno 83 federalne teritorijalne jedinice Rusije. Baklja će, osim u rukama trkača, na svom putu putovati i automobilom, vlakom, avionom, a u jednom dijelu čak i sobovskim zapregama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 389777
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr