SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

28.03.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Italija za Uskrs u punom pogonu

Uskršnje blagdane u Italiji je moguće provesti na skijalištima koja ne oskudijevaju snijegom.

Rani termin uskršnjih blagdana i zima koja se protegla u proljeće zaslužni su što mnogi razmišljaju kako "ukrasti" još koji skijaški dan na kraju sezone. Talijanska skijališta vabe neodlučne savršenim snježnim uvjetima, solidnom vremenskom pregnozom i gotovo stopostotnom otvorenošću staza.

Popularno hrvatsko odredište Kronplatz tako posjetitelje čeka s 113 km otvorenih staza i do 115 cm snijega na skijalištu. Val Gardena i Alta Badia su u potpunosti otvorene i mjere snježni pokrivač debljine preko 1,5 m. Folgarida-Marilleva je također u cijelosti otvorena, a snijega je na skijalištu od 65 do 170 cm. U sjajnom je stanju i susjedna Madonna di Campiglio s 70 do 160 cm snijega te svim otvorenim stazama. Ne zaostaje niti Andalo – Fai della Paganella s 170 cm snijega na skijalištu i stopostotnom otvorenošću.

Od bližih skijališta, Tarvisio mjeri od 60 do 150 cm snijega i otvorene su sve staze dok će na Piancavallu za vikend također biti otvorene sve staze na kojima ima preko 1,5 m snijega. Na frijulanskim skijalištima sezona završava s 1. travnjem, dok će na ostalima potrajati najmanje do 7. travnja. Rekorder je Cortina d'Ampezzo koja će u smanjenom obimu nastaviti s radom sve do 1. svibnja.

Vremenska prognoza za talijanska skijališta obećava solidno vrijeme za produženi vikend pred nama. Temperature bi se trebale kretati oko nule, a kratki poremećaj sa snježnim padalinama bi preko sjevera Italije trebao prijeći u noći između subote i nedjelje. To ostavlja vikend s pretežno sunčanim ili umjereno oblačnim vremenskim prilikama u kojima će uživati svatko tko se odluči iskoristiti ove zadnje "trzaje" zime.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4743258
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr