SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

22.10.2004.      

Autor: Goran Vukelić

Photo: www.valgardena.it

 

Novosti iz sustava Dolomiti Superski 04/05

Na radost svih skijaša koji vrijeme više vole provoditi na stazi nego u redu za žicu dobre vijesti dolaze iz nekoliko ski centara u Dolomitima.

U sezoni 04/05 najavljeno je otvaranje nekih novih ski liftova i zamjena starih i dotrajalih novim, sigurnijim i bržim. Krenimo redom…

 U Val Gardeni se gradi prva podzemna skijaška veza. Podzemni skijaški vlak trebao bi na dionici dugoj 1,2 km prevoziti 2.000 osoba na sat od staze Saslong u St. Cristini na drugu stranu doline do područja Col Raiser i Seceda. Tim potezom će i skijaši iz mjesta Ortisei imati priliku doći do Selva Val Gardene i Sella Ronde bez korištenja ski-busa ili automobila. Prednost je i smanjenje prometnih gužvi na cesti Ortisei – Selva Val Gardena.


Skijaši koji pohode Val di Fassu od ove sezone će imati na raspolaganju novu sjedežnicu koja spaja dosad izolirana područja Buffaure i Ciampac. Naredni će korak, kroz nekoliko sezona, biti spajanje područja Ciampaca sa područjem Belvederea iznad Canazeia. Time će i Ciampac i Buffaure biti vezani na Sella Rondu.

Kraljica Dolomita, Marmolada, također veseli novim ski liftovima kojima se želi stati na kraj nesnosnim gužvama u podnožju ove veličanstvene planine. 3-etapna gondola koja do vrha vodi iz Malga Ciapele postupno se zamjenjuje novom. Dosad su zamijenjene prve dvije etape novim gondolama kapaciteta 900 osoba na sat. U sljedećim sezonama planirana je i zamjena treće etape do vrha Punta Rocca (3269 m n/m).

Na području Alta Badije nova gondola za 8 osoba zamjenjuje staru 4-sjedežnicu u mjestu San Cassiano. Nova će gondola prevoziti 3.000 osoba na sat do staza Alta Badije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240669
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr