Skijanje.hr

SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

30.10.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Vatra progutala sjedežnicu na Marmoladi

U požaru stradala polazna stanica sjedežnice Passo Fedaia na skijalištu Marmolada.

U subotu navečer požar je oštetio polaznu stanicu dvosjedežnice Passo Fedaia na talijanskom skijalištu Marmolada. Plameni jezici su progutali praktički sve što se našlo u stanici uništivši sajlu, pogonski sklop žičare, uskladištene sjedalice, jedan snježni top te dva ratraka.

-.--.-

Šteta se procjenjuje na 2 milijuna eura, a uzrok požara tek treba otkriti. Radi se o vremešnoj žičari kojoj je ovaj incident vjerojatno označio i kraj radnog vijeka. Dizala je skijašeod podnožja Marmolade do sredine skijališta, no rijetki su se njome koristili budući da je praktički tokom cijelog dana bila u sjeni i pod udarom ledenih vjetrova. Zbog toga je i bila u pogonu tek u ožujku i travnju kada su dani bili duži i topliji.

Početak sezone na Marmoladi neće doći u pitanje budući da se do vrha ovog ledenjaka može doći troetapnom gondolom s predjela Malga Ciapela. Skijaška sezona bi trebala započeti početkom prosinca zajedno s ostatkom skijališta u sklopu Dolomiti Superski kompleksa.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 386131
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr