Skijanje.hr

SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

23.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Zabranjen heliskiing na Marmoladi

Nema više korištenja helikoptera za potrebe prevoženja skijaša na vrh Marmolade.

Sporazumom koji je potpisan prošlog tjedna u Malga Ciapeli od veljače ove godine je zabranjen heliskiing na Marmoladi. Sporazum je potpisan između koncesionara žičara na ovoj talijanskoj planini i organizacije Mountain Wilderness koja je na svojim leđima i iznijela borbu za zabranu heliskiinga.

"Više od dvadeset godina napora okrunjeno je ovim potpisom", kazao je Carlo Alberto Pinelli, predsjednik talijanskog ogranka Mountain Wildernessa. Toliko je trajala borba aktivista za zaštitu okoliša da se na Marmoladi zabrani korištenje helikoptera u svrhu prevoženja skijaša koji se s vrha spuštaju neutabanim stazama. Helikopterska buka i emisija ugljičnog dioksida je negativno utjecala na tamošnju floru i faunu koju aktivisti žele zaštiti i propagirati iskonski suživot s planinom.

"Ovime šaljemo poruku da se i najteže bitke mogu dobiti", nastavio je Pinelli i dodao: "Da smo se s takvim žarom borili za Mont Blanc, danas ne bismo svjedočili nagrđenju vrha Helbronner skijaškim žičarama." Luigi Casanova iz Mountain Wildernessa je naglasio: "Nastavljamo surađivati s koncesionarom žičara na donošenju planova za održivi razvoj Marmolade. Bez njihove spremnosti na suradnju do ovog sporazuma ne bi došlo."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 03. ožujka 2012.   16:55h

  Član od:
  28.12.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  bravoooo..svaka čast
 • Objavljeno: 23. veljače 2012.   12:05h

  Član od:
  26.10.2007.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  Što nije taj helikopter vozio na vrh Marmolade, isto gdje i žičara...?!

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 518191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr