26.02.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić

 

Are, S (ž): Vonn 1., Maze opet 2.

Lindsey Vonn upisala je treću ovosezonsku pobjedu u spustu u sklopu FIS Svjetskog kupa. Tina Maze još je jednom druga. Maria Riesch treća.

Odličan spustaški spektakl priredile su danas najbolje skijašice svijeta na vrlo, vrlo interesantnoj i 'kompletnoj' "Olympia" spust stazi u švedskom Areu.

Lindsey Vonn, očito potpuno oporavljena od problema koji su je mučili kao posljedica potresa mozga na SP-u u Garmischu, sa startnim je brojem 20 danas iznova odskijala najbolje spustaško vrijeme. Nadovezavši se tako i na jučerašnje najbrže vrijeme superkombinacijskog spusta.

Za današnju pobjedu, treću u spustu ove sezone, i sveukupno jubilarnu 40. na nekoj od utrka Svjetskog kupa, Vonn je bilo dovoljno vrijeme 1:40.93. Uz svega 13 stotinki sekunde u odnosu na iznova sjajnu, baš kao i jučer na superkombinaciji drugoplasiranu, Tinu Maze.

-.--.-

Te 21 stotinku sekunde prednosti u odnosu na vodeću konkurenticu u borbi za ovosezonski veliki Kristalni globus, Mariu Riesch.

-.--.-

U ukupnom poretku Svjetskog kupa, prednost koju je Riesch jučerašnjim superkombinacijskim slavljem povećala, Vonn je sada opet smanjila za 40 bodova. Te sada ima 1 240 bodova. Dok je Maria Riesch na 1 416 bodova.

Nakon što je bila sjajna najbrža na oba treninga spusta, očito pod dojmom stanke koja je uslijedila nakon maksimalno ružnog pada Nadje Kamer iz Švicarske (izlazak van putanje utrkivanja, udarac skijama o zaštitnu ogradu te vrlo ružan let pa pad ka drugoj strani staze, opet u zaštitnu ogradu, nap.a.), Anja Paerson nije uspjela završiti svoj današnji spustaški nastup. Baš kao niti svježa svjetska prvakinja Elisabeth Goergl te Daniela Merighetti iz Italije, između ostalih.

Stacey Cook iz SAD-a stigla je do svojeg drugog najboljeg spustaškog rezultata karijere u Svjetskom kupu, sa startnim brojem 3 doskijavši na završno peto mjesto utrke. Dok je švicarski trojac unutar najboljih deset utrke zauzeo 4., 9. i 10. mjesto (Dominique Gisin, Lara Gut, Marianne Abderhalden). Svoj drugi najbolji spust rezultat karijere u Svjetskom kupu 'dohvatila' je danas i Viktoria Rebensburg iz Njemačke, uz plasman na završno šesto mjesto utrke.

Konačni poredak prvih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:40.93
2. MAZE Tina (SLO) + 0.13
3. RIESCH Maria (GER) + 0.21
4. GISIN Dominique (SUI) + 0.69
5. COOK Stacey (USA) + 1.06
6. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.18
7. ROLLAND Marion (FRA) + 1.19
8. FISCHBACHER Andrea (AUT) + 1.37
9. GUT Lara (SUI) + 1.42
10. ABDERHALDEN Marianne (SUI) + 1.48

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 325758
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr