11.02.2011.      

 

SP Garmisch, SK (ž): Fenninger 1., Maze 2.

Mlada austrijska skijašica Anna Fenninger donijela je austrijskom ženskom skijanju i drugo zlato na drugom natjecanju FIS Svjetskog prvenstva u Garmischu. Tina Maze za malenih je devet stotinki sekunde ostala bez zlata, uzela srebro.

Devet stotinki sekunde činilo je danas razliku između zlata i srebra na ženskoj superkombinaciji SP-a u Garmischu. Za toliko je, naime, Anna Fenninger zbrojeno 'pobijedila' Tinu Maze. Ostavivši najbolju slovensku skijašicu s još jednim srebrom s velikih natjecanja, i još joj jednom uskrativši konačno i jednu 'zlatnu' proslavu.

-.--.-
Nakon prijepodnevnog superkombinacijskog spusta Fenninger je zauzela četvrto mjesto, uz svega 40 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vodeću sunarodnjakinju Elisabeth Goergl. Dok je Maze bila deveta, uz sekundu i 11 stotinki sekunde zaostatka.

Treća nakon superkombinacijskog spusta, super-iskusna Anja Paerson, u konačnici zauzima i konačnu broncu na natjecanju, uz 27 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Fenninger. Dok je Elisabeth Goergl natjecanje završila na konačnom petom mjestu.

Maria Riesch dala je apsolutno sve od sebe, vidno iscrpljena gripom. Superkombinacijski je spust završila na 12. mjestu, uz točno 2 sekunde zaostatka u odnosu na Goergl. A takav zaostatak Riesch potom nije uspjela niti u slalomu pretvoriti u više od 11. mjesta završnog poretka utrke. Dok je Lindsey Vonn od superkombinacijskog natjecanja odustala nakon spusta, na kojem je zauzela 'tek' 12. mjesto.

U izvještaju utrke spomenimo još svakako i vrlo neugodan slalomski pad (čini se ipak bez težih posljedica) Lare Gut. Uz dva, tri 'koluta naprijed' nakon što je Lara, napadajući s pete spust-pozicije tadašnje vodstvo Tine Maze, zakasnila na ulazu u jedinu slalomsku 'vendu' na stazi.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:43.23
2. MAZE Tina (SLO) + 0.09
3. PAERSON Anja (SWE) + 0.27
4. GISIN Dominique (SUI) + 0.67
5. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.89
6. FEIERABEND Denise (SUI) + 1.28
7. MANCUSO Julia (USA) + 1.33
8. SCHNARF Johanna (ITA) + 1.36
9. FERK Maruša (SLO) + 1.77
10. SEJERSTED Lotte Smiseth (NOR) + 1.79

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 316092
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr