Skijanje.hr

01.07.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Iskrčena padina budućeg skijališta, www.bijelakosa.hr  

"Bijela kosa" traži investitora

Projekt skijališta u Vrbovskom moći će se ostvariti samo uz privatno financiranje.

Ako je bilo za vjerovati davnim najavama, skijalištem "Bijela kosa" kod Vrbovskog trebali smo skijati već tri sezone. Nažalost, nismo niti jednu. Projekt izgradnje skijališta sa oko 2 km staza, tri žičare, sistemom umjetnog zasnježenja i rasvjete pokazao se kao prevelik zalogaj za kapacitete malog goranskog grada. Zbog toga će, piše Novi list, biti oglašen natječaj kojim se traži investitor čijim bi se novcem ova ideja trebala sprovesti u djelo.

Prijedlog o raspisivanju međunarodnog natječaja prihvatili su ovih dana nadležni u Gradu Vrbovskom, a potraga za investitorom kreće već ovaj mjesec. Svi "papirnati" preduvjeti su ostvareni, tj. riješena je sva potrebna dokumentacija za jedan takav natječaj. Ideja jest da privatni partner dokapitalizira vrboščansku gradsku tvrtku Bijela kosa koja će ostati nosioc prava na gradnju skijališta. Planom se i dalje predviđa izgradnja cjelokupne prvotno zamišljene skijaške infrastrukture, dok je smanjen obim planiranih smještajnih jedinica.

Kakav će biti interes privatnih investitora, teško je procijeniti. U aktualnoj ekonomskoj situaciji ne treba očekivati preveliku jagmu, no možda se pronađe netko voljan investirati 173 milijuna kuna u jedno posve novo i moguće perspektivno skijalište u Hrvatskoj.

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2019.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 944062
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr