28.12.2011.      

Autor: Matija KraljFoto: Goran Razić  

Bormio S (m) i Lienz SL (ž) - najava utrka

Najbolji skijaši svijeta sutra u sklopu FIS Svjetskog kupa u Bormiu (ITA) voze spust, dok su njihove kolegice po struci u Lienzu (AUT) u kojem ih nakon današnjeg veleslaloma sutra očekuje i slalom.

Zahtjevni spust Bormia (naslovna fotografija) treći je spust aktualne sezone FIS Svjetskog kupa kod skijaša. Vozi se na "Stelvio" stazi sa startom na 2.255, ciljem na 1.245 mnv te uz dužinu staze od 3.270 metara.

Start sutrašnje utrke zakazan je za 11:45 h i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2. Sa startnim brojem 1 utrku će otvoriti Hans Olsson (SWE). Dok je startni broj jedinog hrvatskog predstavnika na sutrašnjoj utrci, Natka Zrnčić-Dima, startni broj 42 od sveukupno 57 skijaša iz svega 12 zemalja svijeta prijavljenih za start na utrci.

Prošlosezonskog pobjednika Michaela Walchhofera (AUT) više nema među aktivnim skijašima, i on svoj prošlogodišnji naslov ne može više braniti. No zato su tu skijaši s prošlosezonskog pobjedničkog podija Bormia - Silvan Zurbriggen (SUI) te Christof Innerhofer (ITA). Natko Zrnčić-Dim prošle je sezone u Bormiu uzeo bodove na 27. mjestu. A sličnu formu pokazivao je i na dvama službenim treninzima ove godine uz jedno 28. i jedno 34. mjesto.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

Uoči sutrašnjeg slaloma skijašica u Lienzu 'u zraku' je zapravo opet samo jedno pitanje - može li Marlies Schild (AUT) i do četvrte pobjede u ovosezonskom četvrtom slalomu Svjetskog kupa kod skijašica? Što bi ujedno značilo i da bi Schild na 'svoje' Sljeme (trostruka pobjednica) stigla s maksimalnim mogućim slalomskim učinkom.

Posljednji slalom Flachaua ipak daje nadu ostatku konkurencije. Maria Hoefl-Riesch (GER) i Tina Maze (SLO) ondje su se na manje od sekunde zbrojenog zaostatka približile do tada činilo se nedodirljivoj Austrijanki.

Slalom Lienza svojim je dvjema vožnjama zakazan za 10:15 i 13:30 h. Uz izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama. Uz postavku prve vožnje od strane P. Willmanna (FRA) te druge vožnje od L. Financea (SUI). Te iznova na "Schlick WC Strecke" stazi.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

Vaše prognoze pobjedničkog podija i ovih dviju utrka očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 251164
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr