NATJECANJA

»

SKIJANJE

28.12.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Bormio S (m) i Lienz SL (ž) - najava utrka

Sutrašnji spust u Bormiu (ITA) posljednja je utrka FIS Svjetskog kupa za skijaše u kalendarskoj 2013. Posljednja utrka za skijašice slalom je Lienza (AUT).

Spust Bormia vozi se s početkom utrke od 11:45 sati. A utrku će biti moguće vidjeti u izravnom TV prijenosu samo na stranim TV postajama, na HTV-u 2 samo u formi odgođene snimke.

"Stelvio" staza u Bormiju za spust kreće s 2.160, cilj joj je na 1.245 mnv, sve uz dužinu staze od 2.960 metara. Za sami start utrke prijavljeno je 67 skijaša iz 13 zemalja. Hrvatski je predstavnik među njima Natko Zrnčić-Dim, koji će u utrku sa startnim brojem 40. 

Upravo u znaku startnog broja za sutra Natko je okončao i oba treninga uoči utrke - dva puta s 40. vremenom. Christof Innerhofer (ITA) i Erik Guay (CAN) na treninzima su bili najbrži.

Prošlu godinu na spustu Bormia obilježila je, podsjećamo, vrlo neobična dvojna pobjeda Dominika Parisa (ITA) i Hannesa Reichelta (AUT) s potpuno identičnim vremenima. Paris sutra ne vozi zbog teže ozljede mišića noge zadobivene na treningu za spust Val Gardene. A ne samo zbog prvog treninga, već i zbog činjenice da je ovdje slavio 2008. godine, prva je domaća nada Christof Innerhofer.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Na sutrašnjem slalomu Lienza, pred domaćom publikom, Marlies Schild (AUT, startni broj 9) sutra će pokušati stići do svoje četvrte slalomske pobjede u Lienzu, ali i odvojiti se samostalno na prvom mjestu svih vremena po broju slalomskih pobjeda u ženskom dijelu Svjetskog kupa te uz 35 pobjeda nadmašiti i Vreni Schneider (SUI).

Utrka se vozi s početkom prve vožnje od 10:30 te druge vožnje od 13:30 sati. Za postavke vožnji zaduženi su trener Švicarki Prenn i trener Šveđanki Nilsson. Na startnoj listi za prvu vožnju 76 je skijašica iz 23 zemlje. Sa startnim brojem 71, na tek trećem slalomu sezone skijašica, od hrvatskih predstavnica i Sofija Novoselić.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4719805
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr