NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.06.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS Alpine

 

Svjetski kup 14/15: Skijaši bez spusta u Bormiu!

Nacrt natjecanja Svjetskog kupa za sezonu 2014/15. ne sadrži više, nakon Wengena i Kitzbühela, po mnogima najprestižniji spust skijaša u Bormiu.

U prošloj sezoni Bormio ne samo da je organizirao u kalendaru Svjetskog kupa skijaša već dugi niz godina "fiksirani" post-božićno, pred-novogodišnji spust skijaša, nego je upravo Bormio kompenzirao i, zbog nedostatka snijega, po prvi puta neodržani kompletni program sljemenske Snježne kraljice. I sve te utrke održane su u rasponu božićno-novogodišnjih blagdana. Ljudima zaduženima za upravljanje skijalištem definitivno i sasvim očito - tri utrke previše!

"Održavanje spusta Svjetskog kupa skijaša u terminu 29. prosinca već nam godinama nije prihvatljivo, i organizatori, talijanski Savez i FIS to već odavno znaju. No nikako da nam ponude ono što tražimo. Stanka od jedne sezone neke možda ipak uspije uvjeriti u ozbiljnost našeg stava. Svjetski kup - da, i uvijek, ali ne više 29. prosinca", poručuju jasno iz Bormia.

Želja je Bormia naći se u kalendaru Svjetskog kupa ili u terminu između 20. i 24. prosinca, ili u terminu između 10. siječnja i kraja mjeseca, i to ponajviše zbog želje da skijalište radi u punom smještajnom kapacitetu, i u punom kapacitetu staza, za skijaške goste u razdoblju između Božića i ulaska u novu kalendarsku godinu. Za FIS za sada još uvijek neizvedivo, s obzirom na priličnu "fiksnost" Svjetskog kupa pogotovo kada su u pitanju skijaši. Opcije su i nadalje otvorene, a rješenje će se navodno nastaviti tražiti, no situacija za Bormio trenutno ne izgleda dobro.

Kada smo već kod kalendara natjecanja za novu sezonu Svjetskog kupa, spomenimo i kako su slalomi Snježne kraljice za 2015. u planu opet u terminima 4. i 6. siječnja 2015. - na dva neradna dana s obzirom na nedjelju (4.) i blagdan Sveta tri kralja (6. siječnja). U kalendaru su opet dva "city eventa" - München 1. siječnja te city event na još nepoznatoj lokaciji planiran 24. veljače. U konkurenciji za taj drugi termin ozbiljno je bio Beč, no prema najnovijim informacijama niti to neće ići, jer Bečani kažu kako, za snježne uvjete i klimu u gradu, taj od FIS-a ponuđeni termin dolazi - jednostavno prekasno.

Nakon 1999. godine u terminima 21. i 22. veljače po jednim spustom i superveleslalomom u Svjetski kup kod skijaša vratiti bi se trebao austrijski Saalbach. Talijanski blok bez Bormia sada skijašima donosi ne više tri u tri, nego čak četiri utrke u četiri dana (!) od 19. do 22. prosinca - spust i superveleslalom Val Gardene te veleslalom Alta Badie i slalom Madonne di Campiglio. Nakon dvije sezone stanke kod žena se jednim superveleslalomom i jednom superkombinacijom posljednjeg dana veljače i prvog dana ožujka vraća i Bansko (BUL).

Cjeloviti kalendar natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 151228
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr