30.10.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Britansko istraživanje: Švicarci dodatno uvjerljivo najskuplji

Prema podacima najvećeg britanskog tour-operatora, cijena skijaških aranžmana na švicarskim skijalištima u sezoni 2011/12. bit će uvjerljivo najveća u Europi.

Skijanje u Švicarskoj točno je dvostruko skuplje nego u Bugarskoj. A bitno skuplje od skijanja u Austriji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj ili Andori. Do ovoga su (ako nas pitate, i ne toliko revolucionarnog) nalaza stigli analitičari najvećeg tour-operatora u Velikoj Britaniji. Dok se s tim nalazom slažu i na stranicama jednog od vodećih britanskih ski portala.

Istraživanje je metodološki provedeno jednostavno. Na način da su uspoređivane "all inclusive" cijene skijaških aranžmana po jednog tipičnog skijaškog odredišta Švicarske, Austrije, Bugarske, Italije, Francuske, Španjolske i Andore (sukladno najavama - u sezoni 2011/12. najjeftinija u eurozoni, nap.a.). A Adelboden, kao švicarski predstavnik (naslovna fotografija), pokazao se točno dvostruko skupljim od bugarskog Banskog. Te čak 26.5 % skupljim u odnosu na prošlu sezonu, što je ipak, čini se, po sve Europljane najneugodnije iznenađenje ovog najnovijeg istraživanja.

U Hrvatskoj već savršeno detaljno 'sažvakana' priča o jačanju tečaja švicarskog franka u odnosu na europske valute posljednjih mjeseci svakako je utjecala i na rezultate najnovijeg istraživanja. No kada su čuli za rezultate prenesene na njima toliko važno (drugo najvažnije iza njemačkog, nap.a.) britansko tržište - Švicarci su se, svejedno, blago rečeno naljutili.

"Nije pošteno uspoređivati samo cijene, bez da se u obzir uzmu i kvaliteta sveukupne ponude, količina i kvaliteta snježne podloge te kvaliteta cjelokupne infrastrukture na skijalištima", poručuju tako iz Švicarske. No unatoč činjenici da i u ovim razmišljanjima svakako ima podloge, švicarskom skijaškom turizmu ove sezone ne bi nužno trebali slijediti ugodni prihodovni dani ne odluče li se vodeća švicarska odredišta u posljednji trenutak ipak na određeno spuštanje cijena aranžmana. I to zasigurno ne samo kada su u pitanju britanski, nego i preostali gosti iz, u ovom razdoblju, poslovično štedljive Europe...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 31. listopada 2011.   20:10h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Švicarci su stvarno posebni u svojoj ponudi. No da su papreni, jesu. Budući da ne ne namjeravaju sniziti cijene očito nemaju problema s jeftinijom konkurencijom.
  • Objavljeno: 31. listopada 2011.   18:24h

    Član od:
    01.02.2007.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Banja Luka

    uvijek su i bili najskuplji...

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240916
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr