31.01.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

Čelimbaša očekuje umjetni snijeg

Primjenom sustava umjetnog zasnježenja skijaška bi sezona na Čelimbaši mogla potrajati i 100-tinjak dana.

Postavljanje sustava umjetnog zasnježenja na Čelimbaši i Zagmajni moglo bi započeti u proljeće 2008., rečeno je na predstavljanju ovog projekta jučer u Mrkoplju. Prema pisanju Novog lista, sezona skijanja u ovim goranskim destinacijama alpskog i nordijskog skijanja produžila bi se tako na čak 90 do 100 dana.

Sustav bi se temeljio na podzemnom instalacijskom prstenu na kojeg bi se, po potrebi, priključivali snježni topovi. Topovi bi bili mobilni kako bi se mogli prevesti sa Čelimbaše na Zagmajnu i tako uspješno zasniježiti i alpske i nordijske staze. Dio infrastrukture bio bi i jedan ili dva akumulacijska bazena s vodom na Čelimbaši, ukupnog kapaciteta oko 30,000 kubičnih metara. Također, zastarjelu bi vučnicu trebalo zamijeniti modernom 3- ili 4-sjedežnicom.

Cijeli je projekt "težak" oko milijun eura, a u zatvaranju financijske konstrukcije očekuje se i pomoć države i Primorsko-goranske županije. Uključivanje državnih struktura u ovaj projekt moglo bi značiti i uključivanje mrkopaljskih skijališta pod HOC Bjelolasica, istaknuto je na predstavljanju projekta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 124964
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr