Skijanje.hr

09.12.2009.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: Obertauern, arhiva Skijanje.hr 

Dobri uvjeti otvaraju austrijska skijališta

Popis otvorenih austrijskih skijališta i ovog se vikenda povećao.

Popisu otvorenih austrijskih skijališta ovog vikenda pridružuje se i Bad Kleinkirchheim. Izvrsni uvjeti i čak 130cm snijega neće otvoriti još čitavo područje, već se to planira za predbožićni vikend, a za sad će u radu biti žičare Kaiserburgbahn I + II, Strohsackbahn, Sonnenhanglift, Maibrunnbahn te Ottingerlift.

Iako je ovog tjedna napadalo nešto snijega, Austrija ipak nije profitirala s puno novih "centimetara", te su već otvorena skijališta još uvijek samo u djelomičnom pogonu. Flachau trenutno broji 65cm te 4 otvorene žičare, na Gerlitzenu je tek 35cm (4 žičare), Nassfled ima 50cm (5 žičara), Schladming također 50cm (5 žičara), a Katschberg 40cm i 8 otvorenih žičara. Jedino neglečersko skijalište koje je u cijelosti otvoreno je Obertauern sa 90 cm snijega.

Nama najbliža glečerska skijališta Kaprun i Mölltaler glečer su i dalje, barem što se tiče visine snijega, odličan izbor za vikend skijanje (na Kaprunu je 102cm, na Mölltaleru 220cm), no treba pripaziti jer su glečerske visine počele donositi i svoju negativnu stranu - za vikend se predviđaju izrazito niske temperature koje u nedjelju mogu doseći i -25°C.

Iako trenutne prognoze za ovaj tjedan ne predvi]aju obilnije padaline, raduje činjenica kako su se barem temperature spustile u minus, pa će uvjeti za izradu umjetnog snijega zasigurno pridonjeti povećanju otvorenih kapaciteta za predstojeće blagdane.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3004233
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr