14.03.2010.      

Autor: Matija Kralj 

Garmisch, NTE: Pobjeda Češkoj, Hrvatska 4.!

U svojem premijernom nastupu, na premijernom izdanju Nations Team Eventa voženog u formi skraćenog paralelnog veleslaloma, Hrvatskoj za 1 stotinku sekunde pobjeglo 3. mjesto!

Fenomenalnim nastupom Tea Palić, Ana Jelušić, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim zauzeli su završno 4. mjesto između 12 nacija na današnjem izdanju Nations Team Eventa održanom u sklopu završnice FIS Svjetskog kupa u njemačkom Garmischu.

Nakon što je u osmini finala izbacio domaćina Njemačku (!), pa potom u četvrtfinalu i Italiju (!), hrvatski mješoviti četveročlani tim u polufinalu je zaustavljen od Švicarske. A u "malom finalu" za 3. mjesto jedna stotinka sekunde prevagnula je protiv našeg tima u korist Austrije, koja je u konačnici zauzela 3. mjesto. Dok su Česi, također zahvaljujući najbržoj pojedinačnoj vožnji, u "velikom finalu" potom "tukli" Švicarce (češki sastav: Šarka Zahrobska, Lucie Hrstkova, Ondrej Bank, Krystof Kryzl).

Osobito impresivan danas je bio nastup mlade Tee Palić, koja je u osmini finala bila brža od olimpijske VSL pobjednice Viktorie Rebensburg, u četvrtfinalu od Manuele Moelgg, a u borbi za 3. mjesto od Michaele Kirchgasser. Iznenađujuće ugodno efikasan bio je i Natko Zrnčić-Dim, pobijedivši u četvrtfinalu Giuliana Razzolija, u polufinalu Marca Berthoda, a u malom finalu i Benjamina Raicha. A od četvrtfinala prema finalu Ivica Kostelić imao je pobjedu protiv Manfreda Moelgga, odustajanje u dvoboju protiv Sandra Vilette te u "malom finalu" stotinku sporije vrijeme od Marcela Hirschera (najbrže pojedinačno vrijeme i ukupna pobjeda Austrije, nap.a.).

Prolaz protiv Njemačke u osmini finala Hrvatska je osigurala nakon 2:2 u pobjedama u pojedinačnim vožnjama, najbržim pojedinačnim vremenom Ivice Kostelića. U četvrtfinalu protiv Italije za 3:1 hrvatske bodove su osvojili Tea Palić, Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić. Protiv Švicarske smo u polufinalu poraženi 1:3, uz jedinu pobjedu Natka Zrnčić-Dima. Dok su u borbi za 3. mjesto protiv Austrije pobjede odnijeli Natko i Tea, a poraženi su Ivica i Ana.

U konačnom poretku Kupa Nacija FIS Svjetskog kupa Hrvatska sezonu završava na 11. mjestu, s osvojenih zbirno 1371 bod. Prva je, kao i obično, Austrija, čije su skijašice i skijaši u cijeloj sezoni skupili 9207 bodova. Druga Švicarska sakupila je, za usporedbu, 7263 boda.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 109142
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr