NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.02.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Innsbruck NTE: Švedska tik ispred Norveške

FIS Svjetski skijaški kup po završetku ZOI u Sočiju danas je već nastavljen tzv. Nations Team Eventom u Innsbrucku (AUT).

Olimpijski Innsbruck jučer je ugostio veliku "feštu" na kojoj su Austrijanci sa svojim skijašicama i skijašima još jednom proslavili olimpijske medalje osvojene u Sočiju. A za danas od 18 sati zakazano je bilo mješovito timsko natjecanje povodom obilježavanja 50 godina od održavanja prvih od dvaju Zimskih olimpijskih igara u Innsbrucku. I to, iako uz veleslalomska vrata, zbog razmaka između vratiju službeno u formuli paralelnog slaloma.

Naravno, kao što je bilo i za očekivati, nitko od tih austrijskih zvijezda nije se danas potom pojavio na startu (najava je bila Hirscher, ali on je u posljednji trenutak odustao navodno zbog gripe, nap.a.). Baš kao niti u većini drugih od sveukupno 10 zemalja prijavljenih za natjecanje.

Odmah za četvrtfinale kvalificirane su, sukladno poretku Kupa nacija, bile Austrija, Švicarska, SAD, Francuska, Italija i Švedska. A u osmini finala samo je za još dva mjesta u četvrtfinalu Norveška morala na Sloveniju te Njemačka na Češku. S 3:1 u pobjedama po vožnjama dalje su tu prošle Norveška i Njemačka.

Norveška je, uz Švedsku, u Innsbruck po svoj prilici i stigla u najjačem sastavu uz obje sestre Loeseth (Mona, Nina), istina bez Henrika Kristoffersena, ali uz Sebastiana-Fossa Solevaaga te Trulsa Johansena. Eva-Maria Brem, Manuel Feller, Carmen Thalmann te Philipp Schörghofer nisu za Austriju bili dovoljno snažna postava da bi se oduprli ovakvoj norveškoj postavi. Te su se već u četvrtfinalu oprostili od natjecanja uz 1:3 poraz po dvobojima. SAD bolje od Francuske 3:1, Švedska od Italije isto 3:1, dok je u dvoboju Njemačke i Švicarske kod 2:2 tijesno odlučio manji zbroj najbržeg ženskog i muškog vremena u korist Švicarske.

U polufinalu potom Norveška po istom principu kao i Švicarska Njemačku prolazi SAD (Resi Stiegler, David Chodounsky, Nolan Kasper, Julia Ford). A Švedska (Maria Pietilae-Holmner, Anna Swenn-Larsson, Mattias Hargin, Markus Larrson) također po istom principu Švicarsku (Wendy Holdener, Nadja Vogel, Reto Schmiediger, Markus Vogel).

Uz svojih treći puta u večeri 2:2, ali sada opet s onim zbrojem vremena u svoju korist treće mjesto u malom finalu protiv SAD-a uzima na kraju Švicarska. A, već pogađate, 2:2 završilo je i veliko finale u kojem se zbroj najbržeg ženskog i muškog vremena okrenuo na stranu Švedske protiv Norveške.

Krajem tjedna program Svjetskog kupa za muškarce se nastavlja dvama spustevima i jednim superveleslalomom skijaša u norveškom Kvitfjellu. Dok su skijašice za vikend u švicarskoj Crans Montani gdje voze po jedan spust i superkombinaciju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 257111
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr