23.05.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Bojan Koprivica

 

Grugger: "Povratak da, Streif više nikada!"

Hans Grugger otvoreno najavljuje pokušaj povratka profesionalnom alpskom skijanju.

Četiri su mjeseca prošla od stravičnog pada Hansa Gruggera na kitzbuehelškom 'Streifu'. Nakon pada uslijedila je petostatna hitna operacija na mozgu, pa doslovno borba za život austrijskog skijaškog reprezentativca, a potom i niz dana provedenih u stanju umjetne kome. A sada, nakon već solidnog razdoblja rehabilitacije, Austrijanac je jučer i definitivno potvrdio da će se pokušati vratii skijaškim natjecanjima na najvišoj razini.

"Never give up", slogan je kojim se ovaj način razmišljanja jedino može objasniti. Viđeno i 'patentirano' već u situaciji Daniela Albrechta, kojemu puni povratak na staze, također kao žrtvi 'Streifa', niti nakon bitno dužeg razdoblja nije još rezultatski, ali je činjenično uspio.

"Imam još uvijek volju, i želim se vratiti spust i superveleslalomskim natjecanjima", potvrdio je u nedjelju Grugger jednoznačno gostujući na jednoj od austrijskih radijskih postaja, i znakovito nadodao:

"U Kitzbuehelu me ipak, to mogu sa sigurnošću reći, nikada više nećete gledati na stazi.

Moj oporavak protječe prema planovima. Mogu već dosta vremena provesti na biciklu, najvećih problema trenutno još imam s lijevom nogom te po pitanju koncentracije. Iz redova Austrijskog ski saveza stiže također maksimalna potpora, no pričekajmo još ipak.

Njihova mi podrška puno znači. No samo uspijem li se u potpunosti oporaviti, i osjetim li se potpuno spremnim za natjecanja, vjerujem da ćemo tada lako vidjeti što i kako točno dalje..."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1088277
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr