21.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Hirscher je 'haklao' na Sljemenu!

Sve je započelo potvrdom bečkom Kronen-Zeitungu od 'neimenovanog izvora' bliskog Skijaškom savezu Austrije, a danas su to Austrijanci i sami službeno potvrdili - Marcel Hirscher na neki je način nezasluženo okrunjen sljemenskim slalomskim kraljem!

"Istina je. Video-analiza koju smo nedavno nekoliko puta gledali, pokazala je da je Marcel na Sljemenu jedna vrata prošao neispravno. Ali i mi smo to zaključili tek iz petog gledanja", za ORF potvrđuje Mathias Berthold, glavni trener austrijskih skijaša.

Kako suci uz stazu ništa nisu uočili, a prigovora unutar 15 minuta po završetku utrke bilo nije - Marcel Hirscher neće ostati bez sljemenske slalomske krune. Te više ne postoji nikakva mogućnost promjene službenih rezultata utrke. Stoga i ne čudi nova austrijska iskrenost.

Ipak, ova informacija Hirscheru zasigurno unosi nemir uoči sutrašnjeg slaloma Kitzbühela. Osobito imajući u vidu i činjenicu da je na posljednjoj utrci u Wengenu također "haklao" jedna slalomska vrata.

"Tek smo mu danas rekli što je zapravo na Sljemenu bilo, Marcel nije niti znao. I prva mu je reakcija bila osmijeh u stilu - ma nije moguće, nema šanse da sam 'haklao'. A kada je pogledao snimku s nama - samo je 'progutao knedlu'. Kao da mu se svijet pod nogama urušio.

No, nema veze. Takve se stvari događaju, iako rijetko. Na nama trenerima je da na to pripazimo na treninzima, zato se i snimaju video-materijali, kako bi se te greške ubuduće izbjegle. Problem je što danas slalomaši gotovo da 'gaze' preko svakih vratiju skijom. I strašno je teško uočiti neke pogreške. Iako sam i nadalje uvjeren i da nama trenerima puno pogrešaka svejedno baš ne promakne"
, komentira Berthold.

Priča, međutim, tu ne staje. Već ide i još dalje...

Mathias Berthold, naime, kaže kako je video-analiza pokazala i jasno 'haklanje' vratiju od strane drugoplasiranog Felixa Neureuthera:

"Apsolutno, siguran sam u to, već na prvim vratima u drugoj vožnji", jasan je glavni austrijski trener.

Drugim riječima - slijedimo li večerašnje izjave Bertholda - Ivica Kostelić trebao je biti proglašen pobjednikom sljemenskog slaloma! Trebao je, ali nije. I niti više niti neće. Ipak donekle skandalozno, ako nas pitate.

Marcel Hirscher - druga vožnja Sljeme:



Felix Neureuther - druga vožnja Sljeme:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 23. siječnja 2012.   01:23h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Sam komentar Felixa Neureuthera "Čuo sam priču o mom navodnom haklanju vrata u Zagrebu na početku druge vožnje. Slalom je bio prije tri tjedna i sve što mogu reći jest da je to obično s***e. Nisam osjetio da sam nagazio kolac. Suci bi trebali pažljivije gledati, uvećati sliku - ne znam. Cijela je ta diskusija j****o s***e",
    Zar to ne govori sve, da ima tri čiste našao bi način da se opravda a ne sa takvim riječima.Ovo ne mogu biti uzori, takve stvari uz suce koji ne vide ono za kaj su upravo i postavljeni .Ak te plačaju za nekaj a ti radiš upravo suprotno , to se zove kriminal. Od mene se očekuje da kad dođem gasit požar da ga zgasim a ne da poljevam sa benzinom.Tužno.
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:35h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Gledalo se i danas, pa je u prvoj vožnji Hircheru progledano kroz prste! Baš zbog toga mislim da će se uvijek moći naći načina da se to dogodi opet bez posljedica.
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:30h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Kad nagazis kolac si gudbaj!! Mislim da ce u Schladmingu glediti po dvojca na svakim vratima!!
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:25h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Kod obojice je potpuno jasno da su haklali.
    Uzimam samo rezervu prema pravilima jer ih ne poznam dobro - je li haklanje ono što kaže Dag, dakle čim prelaziš preko kolca, ili samo ako ti skija prođe pored njega? Mislim da je ono prvo ipak.
    Pitajte Janicu da li se kuži jesi haklao! Sunce im njihovo nesportsko, ona je odmah znala pored silne želje da na Sljemenu dobije krunu (koju ionako ima i bez toga). OK, Neureutheru još mogu dati bonus, ali ovom prcoljku nikako.
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:25h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Kod obojice je potpuno jasno da su haklali.
    Uzimam samo rezervu prema pravilima jer ih ne poznam dobro - je li haklanje ono što kaže Dag, dakle čim prelaziš preko kolca, ili samo ako ti skija prođe pored njega? Mislim da je ono prvo ipak.
    Pitajte Janicu da li se kuži jesi haklao! Sunce im njihovo nesportsko, ona je odmah znala pored silne želje da na Sljemenu dobije krunu (koju ionako ima i bez toga). OK, Neureutheru još mogu dati bonus, ali ovom prcoljku nikako.
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:18h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ovdje se sve jasno vidi. Pogotovo se vidi koliko je Hirscheru oldetila skija u zrak!!!!!
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   21:01h

    Član od:
    19.12.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    " Gledajte snimku od 25. sek., u 29. sek. je haklao, sudac to mora vidjeti, mi na TV ne, i što neko reče suci su naši, i sad su nam opet svi krivi. Natjecatelj možda stvarno i ne skuži u toj brzini "
    (Član pepito)


    veli berthold da je "zajahal" vrata u prvoj rundi

    [quote]"He narrowly straddled the gate in the first run after a right turn. It might become necessary to use other technical means (to judge such infringements)."[/quote]

    ima negdje 1. voznja?
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   20:46h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Pepito, ako ja kažem da mora skužiti, to nema neku težinu, ali ako to kaže Ivica...
    E moj Ivek, uvijek težim putem... Ali zato si već sada legenda i sportski, ali i životni uzor.
    A onaj mali gad od Hircshera još na TV snimci gleda usporeno, i pravi se lud, čudi se... Mislim da bi se zbog ovakvih prljavaca trebalo uvesti pravilo da tko više od jednom dobije kaznu za nastavak utrke nakon haklanja, dobije puno strožu kaznu od 990 CHF-a. U ovom slučaju, kada se to učini 4 puta, i to zaredom, natjecatelj mora biti izbačen iz natjecanja odmah! Kao kada je Tyson izgubio boksačku licencu zbog nesportskog poteza (blago rečeno).
    Jedino što mi nije jasno je kako je to sa haklanjima izašlo u javnost odjednom?!
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   20:25h

    Član od:
    09.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Karlovac

    Gledajte snimku od 25. sek., u 29. sek. je haklao, sudac to mora vidjeti, mi na TV ne, i što neko reče suci su naši, i sad su nam opet svi krivi. Natjecatelj možda stvarno i ne skuži u toj brzini
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   18:43h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ivek;Znate, ne odlazi se na sud samo s dokazima, već i s indicijama također. To što se događalo velika je sramota za skijaški sport. Da ne spominjem Felixa Neureuthera i njegovo 'haklanje' u Zagrebu. Znači da sam ja pobjednik na Sljemenu.

    Kad čovjek kaže da nije znao da je 'haklao vrata', i primi krunu, za mene je to tako nisko da niže od toga ne može biti. Osobno mogu reći da prošle godine nisam bio siguran da sam zakačio vrata u Kranjskoj Gori, ali kad 'haklaš' u nekoliko navrata, i kažeš da nisi osjetio, onda lažeš!

    Samo dr.Ivica može nepravde na sportskom terenu ispraviti na ovaj način i to u Kitzu koji je u skijanju ko Wimbledon u tenisu.Ivica je sad rame uz rame sa skijaškim legendama,Stenmarkom , Anton "Toni" Sailerom ,Jean Claude Killyem ,Tombom.

Prikazano 10 od 20 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 182799
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr