12.09.2007.      

Autor: Goran RazićIzvor: Sportske Novosti Photo: Arhiva Skijanje.hr 

I. Kostelić: Utrka na Sljemenu vrhunac sezone

U sezoni bez Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva, prema mišljenju Ivice Kostelića, slalomske utrke na Sljemenu bit će vrhunac sezone, u kojoj su Ivičina očekivanja prilično velika.

Ivica Kostelić trenutno boravi na švicarskom Zermattu, gdje je upravo započeo ciklus jesenskih priprema, neposredno uoči nove sezone Svjetskog skijaškog kupa. Kako smo već pisali, uvjeti na Zermattu su idealni, što je prepoznao iznimno veliki broj natjecatelja, tako da su gužve na stazama iznimno velike. Ivicu to ne smeta, već svakodnevno pokušava sakupiti što veći broj odveženih rundi, prvenstveno brzih disciplina, za koje Zermatt nudi odlične trening uvjete.

Utrku na Sljemenu posebno apostrofira, te navodi kako se nada da za nju neće biti previše iscrpljen, budući da tijekom siječnja planira nastupiti na ukupno 5 slalomskih utrka te tri kombinacije. Poseban pogled uperen je i u ovogodišnje nove Ivičine skije - Fischer, za kojeg tvrdi da mu puno bolje leži od Salomona, jer za razliku od francuskih skija, Fischer odlično drži na ledu, što će mu zacijelo davati veliku sigurnost prilikom nastupa na mnogobrojnim tvrdim stazama, koje nisu rijetkost u FIS Svjetskom skijaškom kupu, naprotiv.

Svi pogledi uprti su u novu skijašku sezonu, koja je po mnogočemu za Ivicu "Biti ili ne biti". No koliko god ona važna bila, za Ivicu dileme nema - skijanje je dio njega i bez ikakve dvojbe će reći da će skijati barem do 2010. g. i do novih Zimskih olimpijskih igara. A dalje? Vidjet ćemo. Hoće li budući profesor povijesti učiti nove naraštaje mladih skijaša ili će se pak posvetiti životu među školskim klupama, tek nam predstoji vidjeti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 258416
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr