21.12.2010.      

Autor: Ante Pašalić 

"Istina o skijanju"

Izdana je jedna od rijetkih hrvatskih knjiga s temama sigurnosti na skijanju, prehrane, treninga, ozljeda te s velikim poglavljem posvećenim freerideu.

Izdana je nova knjiga autora Danka Puškarića - "Istina o skijanju". Knjiga dolazi s malo provokativnim nazivom, a opravdanje ima u pristupu skijanju i bordanju na jedan potpuno novi način, i autor sam za nju kaže da vas ona neće naučiti skijati niti boardati.

Ono što će vam ova knjiga pružiti su informacije kojima raspolažu samo vrhunski skijaški i snowboard treneri, koji ih "škrto" čuvaju samo za sebe. Knjiga je pisana jednostavnim jezikom, i u potpunosti je prilagođena svim skupinama skijaša i bordera, početnicima i naprednima, učiteljima i trenerima skijanja odnosno bordanja.

Ova publikacija jednostavno ima jako puno korisnih informacija koje ne možete naučiti samostalno ili u školi skijanja, a prijeko su potrebne svakom skijašu odnosno boarderu. Na impresivnih 262 stranice saznat ćete kako se pripremiti za skijanje u samo nekoliko tjedana kako bi mogli bez ikakvog umora skijati po cijele dane, pravila zdrave prehrane, pa sve do zanimljivosti kako možete smršaviti skijajući.

-.-Danko Puškarić-.-
U drugom dijelu knjige saznat ćete sve o mogućim ozljedama i kako spriječiti da do njih ne dođe. Naučiti ćete i mnoštvo informacija o skijaškoj opremi koje vjerojatno niste znali, te kako samostalno vrhunski održavati svoje skije i bordove, te tako uštedjeti.

Zadnji dio knjige je predviđen za najiskusnije skijaše i on govori o vožnji izvan uređenih staza skijališta, popularnom "freerideu". Osim detaljnog opisa potrebne opreme za freeride, naučit ćete sve o lavinama i drugim opasnostima koje vrebaju na skijanju izvan uređenih staza. Kako prepoznati potencijalno opasnu padinu, te što učiniti u slučaju ako do lavine ipak dođe. Važno je za napomenuti da u lavinama godišnje pogiba više stotina ljudi, i to uglavnom onih koji ne znaju prepoznati potencijalno opasna područja.

Prema postojećim statistikama, na skijanju i bordanju će se ozlijediti oko 6000 Hrvata, i to samo ove zime. Kao i kod lavina, uglavnom se radi o "običnim" skijašima koji se ne znaju pravilno zaštiti te prepoznati znakove opasnosti i sukladno njima poduzeti zaštitne mjere. Knjiga obiluje mnoštvom istraživanja i dokaza, a najzanimljiviji dio govori o tome da ćete koristeći pravovaljane informacije mnogostruko smanjiti opasnost ozljeđivanja na snijegu.

-.-Danko Puškarić-.-

Knjiga je nastala kao plod višegodišnjeg prikupljanja korisnih informacija, sve sa ciljem podizanja opće svijesti  skijaškog i snowboard obrazovanja.

Do ove vrijedne publikacije može se doći isključivo putem interneta, a osim samog štiva dobivaju se i razni bonusi te popusti u pojedinim dućanima i agencijama.

Više informacija potražite na www.istinaoskijanju.com.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 154448
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr