04.01.2012.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Ivica i Ante Kostelić: "Sljemenski slalom utrka posebnih emocija"

I Ivica i Ante Kostelić svjesni su da za njih, iako je jedna od utrka u Svjetskom kupu u kalendaru, sljemenski slalom donosi i specifični koloplet emocija te očekivanja.

"U sportu vrijedi pravilo da, ako ne možeš kontrolirati emocije, onda emocije kontroliraju tebe, a to nije dobro za koncentraciju. Emocije uoči, i za vrijeme same utrke, treba držati pod kontrolom", odgovara Ivica na pitanje o mogućnosti kontrole emocija pred 20-ak tisuća vlastitih navijača.

"Ometanja vanjskih faktora uoči utrke na Sljemenu svakako ima puno. I pojačane emocije su jedan od tih faktora. No s bogatim iskustvom u Zagrebu, i s dosta odličnih rezultata, vjerujem da se sada već dobro mogu koncentrirati na samu utrku", dodaje Ivica ipak također.

"Pripremajući se za sutrašnju utrku sviram gitaru, slušam glazbu i radim vježbe za leđa", način je na koji se Ivica Kostelić opušta prije utrke. Te otkriva još jedan detalj:

"Kada sam shvatio da se ove godine sljemenski slalom održava na sam rođendan Janice, naravno da sam pomislio isto što i svatko drugi: Volio bih joj pokloniti moju sljemensku pobjedu kao rođendanski poklon!

Njena uloga i sami znate koliko je velika za moje skijanje. Pa tako i sutra očekujem njenu veliku pomoć kada izađemo na stazu, vidimo uvjete i postavke vožnji - tada ćemo zajedno proanalizirati kako je najbolje taktički voziti."

Za sam Crveni spust Ivica očekuje da će izdržati sutrašnji slalom skijaša. A od najvećih slalomskih konkurenata u Svjetskom kupu Ivica očekuje vrhunsku formu i borbu.

-.-Goran Razić-.- 

"Dobra stvar je ta što smo u prethodnih nekoliko dana mogli u miru napraviti trening i odmoriti se uoči utrke. Znate, odmor je jako bitna stvar, a konstantno smo u deficitu s time. Isto tako, u prilog nam ide i to što Ivici ne treba puno odmora, a na dan trke može i malo dulje spavati. Bit ćemo spremni za utrku!", riječi su kojima nastup svojeg sina i 'pulena' sutra na Sljemenu najavljuje otac i glavni trener Ante Kostelić-Gips. Ne zaboravivši, u svojem prepoznatljivom stilu, ipak sagledati i 'širu sliku' vezanu uz nastup:

"Iako svi potenciraju važnost sljemenske utrke, nama koji se borimo za veliki Globus to je ipak samo jedna od utrka u kojoj je važno osvojiti što više bodova. Naravno, nitko ne kaže da ipak ne nosi poseban emotivni naboj, no bodovi su prije svega.

Vidjet ćemo kakva će biti situacija s brzim disciplinama. Tada ćemo najbolje znati kakve su Ivičine šanse za obranom titule te će se jasno pokazati i glavni konkurenti. Trenutno ne vidim nikog drugog osim Svindala i Bode Millera. Hirscher isto nije loš, no on ne vozi spust, super G niti kombinaciju, pa je samim time limitiran. Wengen će najbolje pokazati gdje smo, a i gdje su drugi", očekivanja su Ante Kostelića.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2023.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 9105827
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr