19.03.2011.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj 

Ivica na korak do malog SL Globusa!

Ivica Kostelić 13., Jean-Baptiste Grange odustao, Andre Myhrer 6. nakon prve kratke, sprint-vožnje završnog slaloma sezone FIS Svjetskog kupa u Lenzerheideu (SUI).

Ivica Kostelić stavio je jednu i pol ruku na mali slalomski Kristalni globus za sezonu 2010/11. Mora se priznati, danas ipak ne prvenstveno svojom zaslugom. Nego uslijed činjenice da je Jean-Batpiste Grange krenuo sa starta 'na glavu' u želji da eventualno nadoknadi 36 bodova 'minusa' u odnosu na Ivicu u slalomskom poretku Svj. kupa. Takav pristup Grangeu je donio seriju odsklizavanja i grešaka. A potom i konačno odustajanje u prvoj slalomskoj vožnji:

"Žao mi je, naravno da mi je žao što je sve ovako završilo. Ali to je sport, i to na taj način morate i prihvatiti.

Ja sam sve u svemu zadovoljan svojom slalomskom sezonom. Osobito naslovom slalomskog svjetskog prvaka iz Garmischa. To je veliki cilj kojega sam uspio 'dohvatiti'.

Nakon sezone idem na operaciju ozlijeđenog ramena. Neće biti onolike stanke kao uoči prošle sezone nakon teške ozljede koljena. Možda tek desetak dana kasnije od planiranog krenem s treninzima za novu sezonu"
, izjavio je Grange za Skijanje.hr nakon prve vožnje.

Ivica Kostelić sa startnim je brojem 1 odskijao vrijeme 42.45. U konačnici će se pokazati - 13. vrijeme prve vožnje, uz + 1.18 sek. zaostatka u odnosu na nakon prve vožnje vodećeg Maria Matta:

"Ovo u prvoj vožnji, ma to je bila čista psihološka igra. Nevjerojatno je to što sam bio uvjeren da sam odradio vrlo dobru vožnju. No kasnije se jasno pokazalo da ipak očito nisam", izjavio je kratko nakon prve vožnje Ivica.

Andre Myhrer, jedini preostali kandidat za mali slalomski Kristalni globus po odustajanju Grangea, nakon prve vožnje drži šestu poziciju (+ 0.66 sek. zaostatka u odnosu na Matta). A za Globus mu 'igra' još samo pobjeda, i to uz uvjet da Ivica Kostelić danas ostane bez ijednog boda. Što prevedeno znači - Ivici Kosteliću danas je dovoljno da utrku završi među 15 skijaša koji na utrci uzimaju bodove. I u tom slučaju sigurni je osvajač drugog malog slalomskog Kristalnog globusa u karijeri, neovisno o nastupu Andre Myhrera. Akod Ivica odustane ili ispadne iz prvih 15 utrke, Myhrer za Globus mora pobijediti.

Druga vožnja muškog slaloma Lenzerheidea na rasporedu je od 12:30 h.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164116
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr