NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lenzerheide SL (m): Hirscheru slavlje i mali Globus, Ivica 10.

Baš kao i prošle sezone, Marcel Hirscher (AUT) ukupni je i slalomski pobjednik Svjetskog kupa. Osigurala mu je to današnja pobjeda u Lenzerheideu (SUI). Felix Neureuther (GER) drugi, Mario Matt (AUT) treći, Ivica Kostelić za kraj 10.

Završni dio druge vožnje odlučio je slalomskog pobjednika Svjetskog skijaškog kupa za sezonu 2013/14. Na drugom prolazu druge vožnje Marcel Hirscher i Felix Neureuther bili su sa zbrojenim vremenima opet (jučer ih je u veleslalomu odijelila jedna jedina stotinka, nap.a.) u stotinku poravnati, no puno bolji završetak druge vožnje Marcelu Hirscheru donio je, uz već osigurani veliki, i drugi (i drugi uzastopni) mali slalomski Kristalni globus.

Konačno vrijeme Marcela Hirschera u cilju je iznosilo 2:07.74. Neureuther u konačnici čak 0.75 sek. sporiji, Matt već preko sekunde, na 1.08 sek. Stefano Gross (ITA) prvi do podija na četvrtom mjestu, švedski veteran Markus Larsson završni peti.

Na današnjem slalomu Lenzerheidea više nego jasno vidjela su se dva različita poimanja smjera u kojem bi utrke slaloma trebale ići. Po "poučku" iz druge vožnje Sočija postavljene od Ante Kostelića, a koja je Hirscheru "spasila" medalju, austrijski trener Pircher danas je u prvoj vožnji završnog slaloma sezone postavio nešto sasvim blizu i slično. Iskoristivši punu širinu terena, uz poprilično selektivnu postavku vratiju. Takva postavka vratiju nije, međutim, razdijelila dvojicu glavnih konkurenata za slalomski Globus Hirschera i Neureuthera u nekoj bitnoj mjeri. Jer su obojica vožnju završila unutar razmaka od 0.06 sek.

Druga vožnja postavljena je potom od švedskog trenera Broleniusa bitno laganije, jednostavnije, neselektivno. I, gle čuda, njegovi nakon druge vožnje Sočija toliko "bučni" natjecatelji na takvoj su se postavci staze odlično snašli. Naravno, ne baš Andre Myhrer koji je završnicu sezone i propustio zbg problema s koljenom, ne niti Mattias Hargin, kojemu je postavka prve vožnje ipak bila malo preteška, pa se već u toj vožnji oprostio od utrke. No Larsson i Axel Baeck na laganoj postavci svog trenera jasno su briljirali.

U ovakvim okolnostima, Ivica Kostelić nakon prve vožnje završni 13., uz 2.76 sek. zaostatka za najbržim vremenom. I to sa startnim brojem 17. 12. vrijeme druge vožnje, uz ponešto odustajanja (Herbst, Raich) te lošijih drugih nastupa (Grange, Kristoffersen), Ivicu je potom dovelo do ovosezonskog drugog slalomskog 'top 10' plasmana uz završnih 2.90 sek. zaostatka za pobjedničkim vremenom. Dostatno za 26 bodova i 16. mjesto završnog slalomskog poretka Svjetskog kupa (128 bodova, nap.a.). I za taman povratak u društvo najboljih slalomskih 15 za novu sezonu Svjetskog kupa (15. pozicija FIS WCSL slalomske startne liste uz 157 bodova).

Završni poredak prvih 10 natjecatelja utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 2:07.74
2. NEUREUTHER Felix (GER) +0.75
3. MATT Mario (AUT) +1.08
4. GROSS Stefano (ITA) +1.90
5. LARSSON Markus (SWE) +2.22
6. BAECK Axel (SWE) +2.28
7. MÖLGG Manfred (ITA) +2.46
8. THALER Patrick (ITA) +2.49
9. PINTURAULT Alexis (FRA) +2.77
10. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.90

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270371
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr