18.05.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Kraj karijere za Britt Janyk

Svega nekoliko dana uoči njenog 31. rođendana, iz Kanadskog skijaškog saveza objavili su kako se Britt Janyk oprašta od aktivne skijaške karijere.

Razlog za definitivni odlazak za Janyk nije, na sreću, neka teška ozljeda, već prvenstveno zasićenje nakon 15 godina provedenih kao dio profesionalnog pogona kanadskih skijaških reprezentacija.

Skijašica koja dolazi iz skijaške obitelji, a koja će sada imati i više vremena uz stazu popratiti i nove skijaške nastupe mlađeg brata Michaela Janyka, u Svjetskom skijaškom kupu ostvarila je sasvim lijepu karijeru.

U svojim 'paradnim' disciplinama, spustu i superveleslalomu, na utrkama Svjetskog kupa sakupila je čak 23 plasmana među najboljih 10. Dva puta penjala se i na pobjednički podij - uz 3. mjesto u spustu u prosincu 2007. na domaćem snijegu Lake Louisea te samo tjedan dana poslije kao pobjednica spusta u američkom Aspenu.

Na domaćim ZOI u Vancouveru 2010., opet u spustu, zauzela je odlično šesto mjesto. Dok je najbliže medalji na FIS Svjetskim prvenstvima stigla četvrtim mjestom na superveleslalomu u Areu 2007.

Po završetku aktivne karijere, Britt Janyk po svoj će se prilici priključiti radu s mladim skijašicama i skijašima, i svoje bogato iskustvo prenijeti nekim novim budućim kanadskim skijaškim reprezentativcima i reprezentativkama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 428520
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr