NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.06.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Fischer

 

Šok u Austriji: Supertalentirana Depauli objavila kraj karijere

Natjecateljsko alpsko skijanje neplanirano ostaje bez jedne od sasvim izvjesnih zvijezda budućnosti.

Jessica Depauli u rujnu će napuniti tek 22 godine. A širu sportsku javnost, prvenstveno u Austriji, ovih je dana jednostavno šokirala odlukom da se već uoči tog 22. rođendana oprosti od profesionalne skijaške karijere.

"Ne bih sada dublje ulazila u razloge svoje odluke, recimo da su u osnovi svega privatni razlozi. Jednostavno se više ne vidim u natjecateljskom skijanju. Trenutno ne bih puno komentirala niti svoje planove za bližu budućnost. To neka ostane u sferi moje privatnosti", jedine su riječi komentara za sada dostupne od mlade austrijske, sada već očito bivše skijašice.

Da nimalo ne pretjeruju oni koji tvrde da je ovaj odlazak uistinu odlazak jedne od potencijalnih budućih zvijezda svjetskog skijanja ilustriraju slijedeći podaci: Jessica Depauli s 19 godina postala je svjetskom slalomskom prvakinjom u juniorskoj konkurenciji na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Crans-Montani (SUI). Na utrkama Europa kupa sakupila je već 10 pobjeda te sezonu 2010/11. završila kao ukupna pobjednica ove serije natjecanja. No što je možda i još značajnije - među tih 10 pobjeda na utrkama Europa kupa pobjede su i u slalomu (1 pobjeda), i u veleslalomu (2 pobjede), i u superveleslalomu (4 pobjede) i u superkombinaciji (3 pobjede)! U već sakupljenom 31 nastupu u Svjetskom kupu Depauli, doduše, nije stigla do boljeg od 18. mjesta na slalomu u Ofterschwangu. No taj njen osobni najbolji rezultat ujedno je i "najsvježiji" - ostvaren u ožujku ove godine.

Šanse za promjenu mišljenja kod mlade Austrijanke u ovome su trenutku, čini se, minimalne. U višekratnim, i višesatnim razgovorima od konačne odluke "odgovoriti" je, naime, za sada nije uspio nitko iz trenerskog tima austrijske ženske reprezentacije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 406610
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr