29.02.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Werner Heel, Zoom Agence  

Kvitfjell, S (m) - Kraj talijanskog posta u spustu

Osmi spust sezone pripao Werneru Heelu.

Današnji spust u Kvitfjellu najbrže je okončao Werner Heel sa svojom prvom pobjedom u Svjetskom kupu. Na podiju su mu se pridružili Bode Miller te Klaus Kroell. Od naših predstavnika, Natko Zrnčić-Dim je završio 32., a Ivica Kostelić 33.

 

Klaus Kroell je već sa startnim brojem 4 postavio letvicu vrlo visoko za ostale natjecatelje. Njegovo je vrijeme odolijevalo sve do prolaska ciljem Bodea Millera, dvostrukog pobjednika u spustu ove sezone. Amerikanac je startao agresivno sa gotovo pola sekunde prednosti već na prvom mjerenju prolaznog vremena. Na polovici se staze prednost potpuno istopila da bi Bode u zadnjoj trećini utrke "ubacio" u višu brzinu te postavio vrijeme od 1:45,83. Pokazalo se, nedovoljno za njegovu treću spustašku pobjedu ove sezone. Werner Heel je nadmašio američkog majstora za 10 stotinki osiguravši sebi tako prvo penjanje na pobjedničko postolje u karijeri i to odmah na najvišu stepenicu. Mladom Talijanu Olympiabakken staza očito odgovara jer s nje pamti i svoj prvi "top 10" plasman iz ožujka prošle godine.

 

Prva je ovo pobjeda za Talijane u spustu nakon dugo vremena. Još 14. prosinca 2001. zabilježen je zadnji njihov trijumf i to Kristiana Ghedine u domaćoj Val Gardeni. Nastavi li Heel ovako, te se Peter Fill vrati u prošlosezonsku formu, Talijani će imati respektabilnu ekipu za brze discipline.

 

Ivica Kostelić je nastup završio sa 2,99 sekundi zaostatka za pobjednikom. Drugi naš predstavnik, Natko Zrnčić-Dim bio je tek nešto bolji sa zaostatkom od 2,93 sekunde. Ipak, hrvatskom dvojcu to nije bilo dovoljno da se danas upišu među osvajače bodova.

 

Sutra se u Kvitfjellu vozi još jedan spust za skijaše.

 

Konačan poredak prvih 10 natjecatelja:

 

1. HEEL Werner (ITA) 1:45,73

2. MILLER Bode (USA) +0,10

3. KROELL Klaus (AUT) +0,22

4. OSBORNE-PARADIS Manuel (CAN) +0,30

5. BUECHEL Marco (LIE) +0,74

6. CUCHE Didier (SUI) +0,79

7. INNERHOFER Christof (ITA) +0,81

8. HOFMANN Ambrosi (SUI) +0,86

9. KUCERA John (CAN) +0,90

10. POISSON David (FRA) +0,93

32. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2,93

33. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2,99

 

Klikom na donji link dostupni su cjeloviti rezultati utrke.

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250344
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr