07.12.2008.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: Nadia Fanchini, Zoom Agence  

Lake Louise, SG (ž) - Premijerno Nadia Fanchini

Nakon što je prije dva dana 2. mjestom u spustu ostvarila rezultat karijere, Nadia Fanchini je danas u Lake Louiseu osvojila i svoju premijernu pobjedu u FIS Svjetskom kupu.

Iako snijeg iznad "Mens Olympic/East Summit" staze nije prestao padati nakon polusatne odgode starta, skijašice su danas ipak odradile prvi superveleslalom u novoj sezoni.

Ako je dosad bio najsretnija, Lake Louise je danas zasigurno postao i najdraža postaja FIS Svjetskog kupa za sestre Fanchini. Na mjestu gdje je Elena prije tri godine slavila svoju prvu i dosad jedinu pobjedu, danas je prvu pobjedu u karijeri proslavila i 22-godišnja Nadia Fanchini. I to samo dva dana nakon što je drugim mjestom u spustu, ovdje ostvarila (dotadašnji) rezultat karijere.

Drugu stepenicu pobjedničkog postolja danas su podijelile Fabienne Suter (SUI) i Andrea Fischbacher (AUT). Anja Paerson (SWE) je četvrtim mjestom u današnjoj utrci ostvarila najbolji rezultat u novoj sezoni, no on je mogao biti i bolji, budući je Šveđanka na posljednjem prolaznom vremenu bila uz bok današnjoj pobjednici. Dvoboj s mladom Talijankom izgubila je u donjem dijelu staze.

Osmo mjesto Tine Maze dokaz je da se Slovenka polako vraća u nekadašnju formu. Ugodno iznenađenje Lake Louisea je i mlada Švicarka Andrea Dettling. I danas je bila 11., baš kao i na spustu prije dva dana.

Prošlogodišnja osvajačica superveleslalomskog Kristalnog globusa, Maria Riesch, danas je podbacila, osvojivši tek 24. mjesto. Današnjim rezultatom neće biti zadovoljna ni austrijska veteranka Renate Goetschl, koja je s 33. mjestom na današnjoj utrci ostala bez bodova.

Sjevernoamerička turneja je za skijašice završena. Slijedećeg su vikenda u španjolskoj La Molini na rasporedu tehničke discipline.

Najboljih 10 skijašica danas:

1.  FANCHINI Nadia (ITA) 1:20.97
2. SUTER Fabienne (SUI) +0.28
2. FISCHBACHER Andrea (AUT) +0.28

4. PAERSON Anja (SWE) +0.34
6. BRYDON Emily (CAN) +0.53
7. VANDERBEEK Kelly (CAN) +0.58
8. MAZE Tina (SLO) +0.59
9. VONN Lindsey (USA) +0.60
10. STYGER Nadia (SUI) +0.63

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254950
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr