07.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Beaver Creek SG (ž) - najava utrke

Drugi superveleslalom aktualne sezone FIS Svjetskog kupa skijašica na rasporedu je danas u Beaver Creeku.

"Sve protiv Vonn", slogan je koji, bez imalo pretjerivanja, već u četvrtoj ovosezonskoj utrci Svjetskog kupa u brzim disciplinama, možemo 'ispaliti' po pitanju trenutnih odnosa najboljih skijašica svijeta u odnosu na Amerikanku koja je u svim prvim trima utrkama, održanima krajem prošlog tjedna u Lake Louiseu, upisala i tri pobjede.

No za preostali dio ženskog Svjetskog kupa vijesti u startu još i dodatno baš nisu dobre. Lindsey Vonn danas će, naime, u Beaver Creeku sasvim neplanirano (utrka izvorno planirana u Val d'Isereu, nap.a.) nastupiti u svojem prvom superveleslalomu na domaćem, američkom tlu nakon prosinca 2005. godine i superveleslaloma Aspena. Što svakako znači i dodatnu motivaciju za sjajnu Amerikanku, na stazi koja je inače 'rezervirana' samo za Svjetski kup skijaša. I sukladno tome nepoznati je teren najbržim skijašicama svijeta.

U današnju utrku na "Birds of Prey" stazi, sa startom na 3.246 te ciljem na 2.726 metara nadmorske visine, Lindsey Vonn ući će sa startnim brojem 17. Netom iza aktualne ukupne pobjednice Svjetskog kupa Marie Hoefl-Riesch (GER). Te neposredno ispred Anne Fenninger (AUT) i Lare Gut (SUI).

Za samu utrku, za čiju je postavku zadužen D. Fill (ITA), prijavljene su sveukupno 54 skijašice predstavnice 14 nacionalnih skijaškh saveza. Dok je start utrke zakazan za 10:30 h lokalno (18:30 h srednjeeuropski), uz izravni TV prijenos na stranim TV postajama.

Prognozu pobjedničkog podija i ove utrke naši najvjerniji, i oni malo manje vjerni igrači sportske prognoze svakako mogu 'pustiti' u sklopu naše tzv. Skijanje.hr kladionice. No podsjećamo i na važno pravilo - najkasnije do 10 minuta uoči starta same utrke! Sretno!

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4717478
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr