27.10.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Lara Gut nastupa u Söldenu

Unatoč svim najavama pred sam početak sezone, sjajna švicarska reprezentativka Lara Gut, odlučila je nastupiti na sutrašnjoj veleslalomskoj utrci u austrijskom Söldenu.

Osvajačica velikog Kristalnog globusa iz sezone 2015./2016., Švicarka Lara Gut, na današnjoj je konferenciji za novinare najavila kako će sutra ipak nastupiti na otvaranju nove sezone Svjetskog skijaškog kupa. Time je ugodno iznenadila cijeli skijaški svijet, pogotovo nakon dijametralno suprotnih najava u predsezoni. Podsjetimo, Lara je doživjela tešku ozljedu koljena na proteklom Svjetskom skijaškom prvenstvu u St. Moritzu. Moramo priznati kako s velikim oduševljenjem pozdravljamo njezinu odluku.

Lara je na press konferenciji bila vrlo emotivna i iskrena: “Niti u jednom trenutku nisam razmišljala o tako brzom povratku. Željela sam se fokusirati na kvalitetne treninge te se vratiti u što boljem stanju. Nisam željela forsirati povratak na snijeg te nakon toga ostati razočarana jer to dosta utječe na samopouzdanje. Posljednji sam mjesec odradila mnoštvo sjajnih treninga te se trenutno jako dobro osjećam. Odluka o sutrašnjem nastupu došla je potpuno spontano. Za razliku od prethodnih godina, kada sam se mjesecima pripremala samo za utrku u Söldenu, ove sam godine puno opuštenije trenirala. Možda je zato i rezultat tako dobar. Dosta mi je samo treninga, ja živim za utrke. Sutra ću nastupiti na veleslalomskoj utrci, no prije svega želim vidjeti kako ću reagirati te se želim dobro zabaviti. Sutra je moj dan.

Za razliku od Lare, njezin reprezentativni kolega, osvajač velikog Kristalnog globusa iz sezone 2009./2010., Carlo Janka, na posljednjem treningu pred otvaranje nove sezone doživio je vrlo nezgodan pad. Nažalost, posljedica tog pada je teška ozljeda koljena koja će ga od bijelih padina odvojiti na dulje vremensko razdoblje. Nadamo se da će se po uzoru na Laru, vrlo brzo biti tamo gdje i pripada.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277059
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr