NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.12.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: FIS Alpine

 

Val d'Isere, VSL (ž): Weirather nastavlja s pobjedama

Druga ovosezonska pobjeda Tine Weirather došla je na francuskom snijegu u Val d'Isereu.

Tina Weirather nastavlja sa sjajnim predstavama. U Val d'Isereu je stigla do svoje druge ovosezonske pobjede, treće u karijeri. Izvrsno je, s najboljim vremenom, odskijala prvu veleslalomsku vožnju, a drugom je potvrdila sjajnu formu na stazi Oreiller.Killy.

Uz dvije pobjede, ove sezone ima još četiri plasmana na pobjedničko postolje pa ne čudi prvo mjesto u ukupnom poretku. Druga je danas iza Tine završila Lara Gut, a Švicarka je na istom mjestu i u ukupnom poretku. Čini se da će se ove sezone borba za top plasmane voditi između vršnjakinja Weirather, Gut i Anne Fenninger koja je u ukupnom poretku četvrta, a danas je završila na sedmom mjestu.

No, nešto za reći će imati i superiskusna Maria Höfl-Riesch, danas na petom mjestu, a u ukupnom poretku na trećem. Još čekamo "buđenje" Tine Maze, danas na 11. poziciji. Slovenka nije na tragu prošlosezonske forme kada je u ovo vrijeme imala već pet pobjeda i vrlo komotnu poziciju na vrhu ukupnog poretka. Možda je odlazak trenera Livija Magonija ipak ostavio posljedice? A Talijankama, koje sada trenira, donio neki novi vjetar u leđa pa je tako Federica Brignone danas završila četvrta?

Neke odgovore možda dobijemo već za tjedan kada u Lienzu skijašice čekaju dvije utrke u tehničkim disciplinama s kojima će i zaključiti 2013. godinu.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. WEIRATHER Tina (LIE) 2:24.10
2. GUT Lara (SUI) +0.73
3. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +0.95
4. BRIGNONE Federica (ITA) +1.11
5. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +1.16
6. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) +1.17
7. FENNINGER Anna (AUT) +1.18
8. SHIFFRIN Mikaela (USA) +1.47
9. GISIN Dominique (SUI) +1.64
10. KLING Kajsa (SWE) +1.69

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 301620
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr