01.09.2011.      

Autor: Goran Razić 

Ledenjačka pukotina zatvorila ljetnu sezonu u Tignesu

Ljetna skijaška sezona, koja je u Tignesu trebala trajati sve do 04.09., završena je prije vremena. Razlog je izuzetno toplo vrijeme.

Nesvakidašnji rasplet događanja na jednom od najpoznatijih francuskih, ali i svjetskih skijališta, Tignesu, rezultirao je prijevremenim zatvaranjem skijališta. 

Vrlo toplo vrijeme, koje je vladalo posljednjih dana, pa i tjedana, opasno je načelo ledenjak Grande Motte ponad Tignesa, na kojem već poslovično svakog ljeta ne manjka snježnih aktivnosti. 

Prema informacijama vodstva skijališta, na ledenjaku nedaleko donje postaje gondole otvorila se ledenjačka pukotina, što je odmah zabrinulo djelatnike te dovelo u pitanje sigurnost skijaša i bordera. Kako situaciju nije bilo moguće kvalitetno sanirati odlučeno je da se ljetna sezona na ledenjaku zatvori već 28.08., a sve s ciljem očuvanja ledenjaka za skorašnje "zimsko" otvaranje, koje je na rasporedu 01.10.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4711534
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr