28.12.2013.      

Autor: Goran Razić 

Lienz, VSL (ž): Anna Fenninger najbrža u Lienzu

Pet ovosezonskih veleslaloma ponudilo je i pet različitih pobjednica. Svjedočimo izostanku dominacije neke skijašice u jednoj disciplini.

Nakon Lare Gut, Jessice Lindell-Vikarby, Tesse Worley i Tine Weirather, današnji je veleslalom vožen u austrijskom Lienzu pripao domaćoj skijašici - Anni Fenninger. I to kao i prošle godine u Semmeringu, i kao prije dvije godine također u Lienzu!

S drugim najboljim vremenom prve vožnje te zaostatkom od samo 2 stotinke sekunde za tada vodećom Šveđankom Lindell-Vikarby, Fenninger je ipak u drugoj vožnji sustigla i prestigla zaostatak te je s pravom zasjela na vrh pobjedničkog postolja, i to s ukupnim vremenom 2:17.00. 

Lindell-Vikarby je završila na drugom mjestu, dok je danas vrlo dobra bila i američka specijalistica za slalom, Mikaela Shiffrin. Unutar sekunde se još smjestila i Austrijanka Kathrin Zettel, sa zaostatkom od 96 stotinki sekunde. 

Zanimljivo je spomenuti kako čak 15 skijašica nije završilo (ili je bilo diskvalificirano) prvu vožnju, a među najzvučnijim 'tragičarkama' je svakako i Lara Gut, kojoj vrh ukupnog poretka Svjetskog kupa polako, ali sigurno izmiče iz ruku (trenutno je treća u ukupnom poretku), dok je novim bodovima i novim postoljem Šveđanka Lindell-Vikarby učvrstila vodeće mjesto u poretku veleslaloma ispred sunarodnjakinje Pietilä-Holmner.

Sutra je u Lienzu na rasporedu utrka slaloma. 

Konačan poredak najboljih 10 skijašica:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:17.00
2. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) +0.50 
3. SHIFFRIN Mikaela (USA) +0.51
4. ZETTEL Kathrin (AUT) +0.96 
5. FANCHINI Nadia (ITA) +1.19
6. BRIGNONE Federica (ITA) +1.30
7. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) +2.21
8. MARMOTTAN Anemone (FRA) +2.33
9. LOESETH Nina (NOR) +2.48
10. KARBON Denise (ITA) +2.54 

Rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265937
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr