20.03.2011.      

Autor: Goran Razić 

Ligety: "Ivica trenira najviše od svih!"

Može se o Amerikancima pričati sve i svašta, no profesionalnost, izuzev Bode Millera, im nikad nije bila strana. Iskrenost i neposrednost, to su karakteristike koje krase Lindsey Vonn i Teda Ligetya.

S Globusima u rukama američki dvojac još je srdačniji i pričljiviji. Stoga nije bilo teško saznati poneku riječ više. I dok je Lindsey Vonn, za razliku od prošle sezone, ove vodila bespoštednu borbu s Mariom Riesch, ali i sa samom sobom, Ted Ligety napravio je svojevrstan korak unaprijed.

"Uz sve nedaće koje su me snalazile ove sezone mogu biti i više nego zadovoljna. Razina skijanja još se malo podigla i svake godine borba u svim disciplinama sve je neizvjesnija", prokomentirala je ukratko Lindsey svoje viđenje sezone.

-.-Goran Razić-.-

Vonn je ove sezone za samo nekoliko bodova ispustila veliki Kristalni globus. On je s punim pravom ipak skrenuo u ruke Nijemice.

Njen timski kolega i trenutno najbolji veleslalomaš svijeta, Ted Ligety, okrunio se svojim trećim veleslalomskim Globusom. Amerikanac je u sezoni 10/11 ostvario tri pobjede, i to sve u veleslalomu. Razloga za slavlje ima na pretek.

"Mislim da sam ove sezone skijao onako kako sam želio. Napravio sam svojevrsni kvalitativni napredak i to me veseli. Što se tiče moje ovogodišnje veleslalomske forme, bilo je teško za očekivati da ću cijelo vrijeme biti u vrhu. Vozio sam, po svojoj želji, i ostale discipline i nije bilo moguće dugo ostvarivati maksimum", realan je bio Ligety.

-.-Goran Razić-.-

Budući da mnogi smatraju veleslalom okosnicom natjecateljskog skijanja, iz koje vodi "utabani put" prema svim disciplinama, Ted ipak nije ostvarivao zapaženije rezultate u Super G-ju, a dojam je kako bi i slalom trebao biti puno sigurniji:

"Za superveleslalom mi jednostavno nedostaje treninga. Prošlo ljeto kada smo bili u Čileu vrijeme nam nije išlo na ruku, i tu smo izgubili ključan dio trenažnog procesa. A što se tiče slaloma, da, i moje mišljenje je da bih ga morao pomaknuti na višu razinu".

Iako veliki konkurent, Ivica je mnogima i velika inspiracija. Jedan od najboljih skijaša svijeta traje u Svjetskom kupu jako dugo. Rezultati koje je ostvarivao, posebice ove sezone, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Da li je Ligety možda prepoznao ključ uspjeha?

"Ivica se jako puno posvećuje skijanju i treninzima, više nego itko drugi. On cijeli travanj i svibanj provodi na snijegu i svakodnevno radi po 20 ili 30 rundi. To negdje mora ostaviti traga.

Moram priznati da mi je Ivica velika inspiracija, pogotovo zato što je pravi allrounder. Ove godine je bio i treći u poretku superveleslaloma i zato mu čestitam"
, iskren je bio Ligety, ne skidajući svoj prepoznatljivi osmjeh s lica te dodao:

"I sam pokušavam puno trenirati i raditi na fizičkoj pripremi u ljetnim mjesecima. Evo baš prošle godine me Lindsey vidjela kako treniram i nije se prestala čuditi mojim napornim treninzima. Smatram da bez toga nema uspjeha", zaključio je Ted Ligety.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260917
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr