28.02.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Dvostruka pobjeda Pinturaulta. Zubčić 15. i 18.

Austrijski Hinterstoder ovoga je vikenda na rasporedu imao tri utrke za skijaše. Skijašice su u Andori vozile super G i alpsku kombinaciju. Iznova nezgodan pad i ozljeda za Lindsey Vonn

U petak se vozila nadoknada veleslaloma iz Adelbodena, dok su u subotu i nedjelju na rasporedu bile redovne utrke super G-ja i veleslaloma. U oba veleslaloma najbrži je bio Francuz Alexis Pinturault, koji je tim rezultatima stigao do pete pobjede u sezoni. U petak su iza njega završili Marcel Hirscher (+0.79) i Thomas Fanara (+0.92), dok su u nedjeljnom veleslalomu iza njega bili Marcel Hirscher (+1.14) i Henrik Kristoffersen (+1.26). Subotnji super G donio je pobjedu Aleksanderu Aamodtu Kildeu, ali i odlično drugo mjesto Slovenca Boštjana Klinea (+0.24) te treću poziciju za Marcela Hirschera (+0.35).

Svakako valja izdvojiti vrlo dobre rezultate našeg Filipa Zubčića, koji je u petak završio na 15. mjestu usprkos aktualnoj virozi i visokoj temperaturi, dok je u nedjeljnoj utrci završio na 18. mjestu. Filipov zaostatak za Pinturaultom u petak je iznosio +2.88, dok je danas od Francuza bio sporiji ukupno za +3.57 sekundi.

Po iznimno jakom snijegu vožena je utrka superveleslaloma u Soldeu u Andori. Nakon trosatne odgode starta organizatori su uspjeli koliko toliko osposobiti stazu te su skijašice mogle krenuti. Pobjedu je odnijela Talijanka Federica Brignone, odlično iskoristivši startni broj. Rasplet bi vrlo vjerojatno bio sasvim drugačiji da vrlo brza Lindsey Vonn nije doživjela nezgodu u kojoj je ozlijedila lijevo koljeno. Prvi nalazi upućuju na frakturu, no detalji će se znati tek sutra nakon magnetne rezonancije. Drugo mjesto u utrci zauzela je Amerikanka Laurenne Ross (+0.13), dok je na trećem mjestu završila Austrijanka Tamara Tippler (+0.37).

Danas je Andori vožena ženska kombinacija u kojoj je pobjeda pripala Kanađanki Marie-Michele Gagnon, dok su iza nje završile Švicarka Wenedy Holdener (+0.20) i Francuskinja Anne-Sophie Barthet (+0.61), koja je do podija došla sa startnim brojem 47. Rasplet na podiju je sasvim sigurno neočekivan, s nekim novim imenima. Spomenimo kako je Mikaela Schiffrin 40. mjesto nakon super G-ja na kraju popravila ukupno završivši kombinaciju na 8. mjestu.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 03. ožujka 2016.   21:50h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Pobjede Pinturaulta su odlična vijest za skijanje. Mogli bi dobiti novog osvajača VKG-a u između njega i Kristofersena... Kada se Hakler umori.:)

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 321674
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr