11.01.2009.      

Autor: Tomislav Seljan 

Maribor, SL (Ž) - Riesch bez konkurencije

Četvrtu slalomsku pobjedu u nizu novookrunjena sljemenska kraljica, Maria Riesch, izborila je praktički već nakon prve vožnje. Ana 15., Nika 26.

Danas, tjedan dana nakon sljemenske "krunibe", Maria Riesch je pokazala kako u ovom trnutku nema skijašice koja bi krunu kraljice slaloma znala nositi bolje od nje. Njemica je danas vozila svoju utrku, dok je ostalim skijašicama ostala borba za tek drugo mjesto. Već nakon prve vožnje, u kojoj se spustila naoko mirno i bez rizika, usprkos manjoj pogrešci, semafor je pokazao veliku prednost od čak 1,29 s u odnosu na Austrijanku Kathrin Zettel, drugoplasiranu iz prve vožnje. U drugoj vožnji trebalo se samo spustiti i zadržati prednost, što Maria niti u jednom trenutku nije dovela u pitanje te je u cilj ušla s prednošću od 1,15 s.

Da su Austrijanke konkurentne i bez svojih glavnih perjanica, Schild i Hosp, zadržavanjem drugog mjesta i nakon druge vožnje, dokazala je Kathrin Zettel. Na najnižu stepenicu podija danas je stala Finkinja Tanja Poutiainen i tako nastavila niz dobrih rezultata ove sezone.

Četvrto su mjesto podijelile Anja Paerson, koja je uvijek dobro skijala u Mariboru te Lindsey Vonn. Amerikanka je imala najbolje vrijeme druge vožnje, no velika greška u prvoj danas ju je udaljila od pobjedničkog postolja. Šesta je bila još jedna Šveđanka, Maria-Pietilae Holmner , a švedskom je uspjehu danas pridonijela i Frida Hansdotter, konačna 8.

Loša sreća, koja je prati još od sljemenkog slaoma, ni danas nije napustila Veroniku Zuzulovu. Nakon što ju je u Zagrebu izlijetanje u drugoj vožnji vjerojatno stajalo postolja, danas je izletjela već u prvoj vožnji.

Ana Jelušić danas je završila 15., čime je za dva mjesta popravila rezultat iz prve vožnje, dok je Nika Fleiss svoj plasman iz prve vožnje pokvarila za tri mjetsta i na kraju završila 26.

Iako nije izborila drugu vožnju, Matei Ferk treba čestitati na današnjem nastupu. Mlada Riječanka, koja se posljednjih sezona borila s ozljedama, s visokim je startnim brojem (77) danas bila 32. nakon prve vožnje, i ostala samo 16 stotinki sekunde udaljena od prvih bodova u Svjetskom kupu.

Maria Riesch ostaje vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Ima 113 bodova više od trenutno drugoplasirane Poutiainen. Nakon odrađenih 6 od, kalendarom Svjetskog kupa, predviđenih 9 slalomskih utrka za ovu sezonu, i u slalomskom poretku ima velikih 165 bodova prednosti ispred Lindsey Vonn.

Riesch je danas postala i pobjednicom 45. Pokala Zlatne lisice. Ona je, nakon Martine Ertl, koja je "lisicu" osvojila 1996 g., druga Njemica koja se ogrnula mariborskim krznom.

Skijašice sada sele u austrijski Zauchensee, gdje su predstojećeg vikenda na rasporedu spust i superkombinacija.

Najboljih 10 skijašica danas:

1. RIESCH Maria (GER) 1:29.64
2. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.15
3. POUTIAINEN Tanja (FIN) +1.77
4. PAERSON Anja (SWE) +2.04
4. VONN Lindsey (USA) +2.04
6. HANSDOTTER Frida (SWE) +2.22
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +2.26
8. AUBERT Sandrine (FRA) +2.71
9. PIETILAE−HOLMNER Maria (SWE) +2.75 
10. GINI Sandra (SUI) +1.88
---
15. JELUSIC Ana (CRO) +3.82
26. FLEISS Nika (CRO) +4.58
32. FERK Matea (CRO) +3.26 - nakon prve vožnje

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269266
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr